McLaren-raportti paljastaa: läpeensä korruptoineen liittopomon jäljiltä löytyi yli 10 miljoonaa dollaria hämärärahaa

Venäjän dopingpaljastuksissa meritoituneen kanadalaisprofessorin Richard McLarenin vetämä työryhmä on paljastanut painonnostoliittoa IWF:ää huhtikuuhun asti johtaneen Tamas Ajanin pyörittäneen liitossa merkittävää korruptiotoimintaa.

Unkarilainen Ajan kohti IWF-liittoa 24 vuotta pääsihteerinä ja 20 vuotta puheenjohtajana, kunnes jätti tehtävänsä keväällä. Ajan on kiistänyt kaikki häneen kohdistuneet väärinkäyttösyytökset.

Professori McLaren kertoi torstaina medialle, että Ajanin on todettu pyörittäneen vahvasti korruptoitunutta liittoa. Puheenjohtajan on todettu ostaneen ääniä ja peitelleen dopingkäryjä, minkä lisäksi kirjanpidosta on löytynyt 10,4 miljoonaa dollaria eli noin 8,8 miljoonaa euroa rahaa, jonka alkuperästä ei ole tietoa.

– Löysin organisaation, joka on ollut lähes puoli vuosisataa itsevaltaisessa johdossa, joka piti yksin valtaa erilaisten hallintomekanismien kautta kaikkialla organisaatiossa, McLaren totesi tutkimustuloksistaan.

– Hänen pakkomielteinen kontrollinsa loi pelon kulttuurin, joka esti elävän ja elinvoimaisen urheilujohdon synnyn. Löysimme järjestelmällisiä hallintovirheitä ja korruptiota IWF:n korkeimmalta tasolta.

Lue myös:

    Uusimmat