F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

McLaren-pomo: "On selvää, miksi Ferrari halusi Carlos Sainzin"

3:11
Videolla Italian GP:n loppuhetket.

F1:n sunnuntain Italian GP oli täynnä draamaa. Esiin nousi useita tarinoita, joista yksi oli McLarenin Carlos Sainzin väkevä ajo. Brittitallin pomon Andreas Seidlin mukaan on selvää, miksi Sainz haluttiin Ferrarille.

Espanjalaiskuljettaja väläytti jo Monzassa lauantaina, kun hän ajoi Mercedes-kaksikon Lewis Hamiltonin ja Valtterin Bottaksen takana aika-ajoissa kolmanneksi.

Itse kisassa Sainz koki haasteita turva-autoepisodin ja punaisten lippujen takia. Sainz onnistui kuitenkin parantelemaan asemiaan päättäväisellä hyökkäyksellään.

Viimeisellä kierroksella Sainz kävi voittotaistelua AlphaTaurin Pierre Gaslyn kanssa. Matka loppui kuitenkin kesken ja espanjalainen jäi toiseksi.

– Painoin vain niin kovaa kuin pystyin, jotta olisin saanut Pierren kiinni. Ja melkein sainkin, Sainz totesi kisan lopusta.

McLarenin tallipäällikön Andreas Seidlin mukaan espanjalainen näytti hänen parhaita puoliaan Italiassa. 

– Carlos oli vakuuttava ensimmäisestä kierroksesta lähtien. Se ei toki yllättänyt meitä, koska tiedämme, että mitä hän pystyy tekemään. Samalla on selvää, että miksi Ferrari halusi hänet. Myös he uskovat häneen, Seidl sanoi Sainzin tulevasta tallisiirrosta.

Sainz on jatkanut viime kaudelta tuttuja vahvoja otteita myös tämän vuoden puolella. Espanjalaisen suurimmat haasteet ovat liittyneet teknisiin ongelmiin, joiden myötä hän on menettänyt paljon pisteitä. 

– Hän on ajanut useita vahvoja viikonloppuja tämän vuoden aikana. Hän on loistanut lähdöissä, hän on ollut hereillä uusintalähdöissä ja hän on tehnyt päättäväisiä ohituksia. Hän ansaitsee nämä upeat tulokset, Seidl viittasi Sainzin Italian GP:n toiseen sijaan.

Sainz siirtyy Ferrarille tämän kauden jälkeen. Hän solmi italialaistallin kanssa kahden vuoden mittaisen sopimuksen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja