McDonald’sin toimitusjohtaja myöntää puutteet pikaruokaravintoloiden työoloissa: "Kesällä oli tilanteita"

Pikaruokaravintoloiden työolot joutuivat julkiseen syyniin – näin vastaa McDonald'sin toimitusjohtaja 7:18
Pikaruokaravintoloiden työolot joutuivat julkiseen syyniin – näin vastaa McDonald’sin toimitusjohtaja

Pikaruokaloissa puutetta tauoista ja työntekijöistä – McDonald’sin toimitusjohtaja myöntää tilanteet, joissa työntekijöitä ei ole ollut tarpeeksi.

Pikaruokaravintoloiden karut työolot ovat nousseet otsikoihin kuluneiden viikkojen aikana.

Työntekijät ovat nostaneet sosiaalisessa mediassa esille muun muassa ravintoloiden kiireen, taukojen puutteen ja työntekijöiden vähäisyyden.

McDonald’s Finlandin toimitusjohtaja Olli Johansson myöntää alalla olevat puutteet. Johanssonin mukaan kiire on ollut läsnä työnteossa.

– Kesällä oli tilanteita, jossa ei ollut tarpeeksi henkilökuntaa, Johansson sanoo.

Myös palkkaus kaihertaa mieltä

Keskusteluun on noussut myös kritiikkiä pikaruokaravintoloiden palkkauksesta. McDonald’sin keskimääräinen tuntipalkka on noin 13 euroa lisineen.

Johanssonin mielestä palkkaus on McDonald’silla kohtuullinen. Nuorilta ei edellytä työhön aiempaa työkokemusta.

Vilkas keskustelu pikaruokaravintoloiden työoloista alkoi anonyymikeskustelufoorumi Jodelista reilut pari viikkoa sitten.

Kertomuksia tuli erityisesti suomalaisen Hesburger-ketjun, mutta myös muiden Suomessa toimivien pikaruokaravintoloiden työoloista.

McDonald’s on reagoinut ilmenneisiin ongelmiin rekrytoimalla lisää työntekijöitä. Ketjun kaikkien ravintoloiden välille on myös luotu 3500 ihmisen kommunikointikanava.

Johanssonin mukaan työntekijöiden viihtyvyys on tärkeää menestyksen kannalta.

Koronavirus on ajanut monet yrittäjät ahdinkoon – Hesburgerin omistaja Heikki Salmela kertoo, minkälainen tilanne on suurelle pikaruokaketjulle 3:45
Koronavirus on ajanut monet yrittäjät ahdinkoon – Hesburgerin omistaja Heikki Salmela kertoo, minkälainen tilanne on suurelle pikaruokaketjulle

Lue myös:

    Uusimmat