Nyt puhuu Hesburger-yrittäjä Heikki Salmela – korjaavia toimenpiteitä suunnitellaan: "Ylin johto on vastuussa johtamisessa tehdyistä virheistä"

Hesburger-ketjun perustaja Heikki Salmela on vastannut Hesburgerin työntekijöiden karuiksi väitettyjä työoloja koskevaan kohuun. Hän on laatinut vastineen ammattiliitto PAM:n kirjoittamaan avoimeen kirjeeseen.

– Suhtaudun mediakeskustelussa esiin tulleisiin epäkohtiin vakavasti, ja olemme jo ryhtyneet Hesburgerilla selvitystyöhön niiden tiimoilta. Emme syytä asiassa kenttäpäälliköitä tai ravintolahenkilökuntaa, vaan Hesburgerin ylin johto on vastuussa johtamisessa tehdyistä virheistä. Keskitymme nyt asioiden selvittämiseen ja korjaavien toimenpiteiden suunnitteluun, Salmela kirjoittaa.

Nuoret työntekijät ovat kertoneet pitkistä tauottomista työpäivistä, palkattomista työtunneista ja muista epäasiallisista työoloista.

Salmela puolestaan painottaa että hyvinvoiva ja osaava henkilöstö on yksi Hesburgerin toiminnan kulmakivistä.

– Organisaatiomme tehtävä on tukea heitä työssään. Haluamme kohdella työntekijöitämme hyvin ja entistä paremmin huolehtia siitä, että työlainsäädännön ja työehtosopimusten määräysten noudattaminen toteutuu toiminnassamme. 

– Avoin ja vastavuoroinen keskustelu henkilöstömme kanssa on meille äärimmäisen tärkeää, ja olemme pahoillamme siitä, että jokaisen kanssa tällaista keskusteluyhteyttä ei ole syntynyt.

Salmela vakuuttaa tiedottavansa "korjaavista toimenpiteistä" tarkemmin lähiaikoina.

Lue myös:

    Uusimmat