Mainos

May keskusteli Macronin kanssa brexitistä

4:55

Britannian pääministeri Theresa May on keskustellut brexitistä Ranskan tulevan presidentin Emmanuel Macronin kanssa, kertoo Britannian pääministerin kanslia.

Kanslian mukaan johtajat keskustelivat lyhyesti brexitistä ja May myös toisti Macronille, että Britannia haluaa vahvan kumppanuuden vakaan ja menestyvän EU:n kanssa unionista lähdettyään.

Twitterissä Macronia jo kertaalleen onnitellut May esitti onnittelunsa valitulle presidentille myös puhelimitse. May sanoi odottavansa yhteistyötä uuden presidentin kanssa. Kanslian mukaan johtajat odottavat tapaamista tulevassa Naton ja G7-maiden kokouksissa Brysselissä.

Brexitin kannattajat pettyivät

Britanniassa brexitiä kannattavien keskuudessa Macronin voitto on herättänyt pahennusta. BBC:n mukaan esimerkiksi Britannian itsenäisyyspuolue Ukipin entinen johtaja Nigel Farage on sanonut, että Macron tarjoaa vain viisi vuotta lisää epäonnistumista.

– Macron tulee olemaan Junckerin sätkynukke, Farage tviittasi viitaten EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckeriin.

Britannian ulkoministeri, brexitiä suuresti kannattanut Boris Johnson puolestaan onnitteli Macronia.

– Suuret onnittelut Macronille upeasta voitosta. Odotamme jatkavamme hienoa kumppanuutta maidemme välillä, Johnson tviittasi.

Britannian opposition työväenpuoluetta johtava Jeremy Corbyn oli helpottunut vaalituloksesta.

– Olen iloinen, että ranskalaiset päättäväisesti hylkäsivät Le Penin vihan politiikan, Corbyn kirjoitti Twitterissä.

Myös muun muassa Skotlannin alueparlamentin pääministeri Nicola Sturgeon ja Lontoon pormestari Sadiq Khan iloitsivat Macronin voitosta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.