Mainos

Theresa May nousi Britannian johtoon – EU-johtajat toivovat brexit-neuvottelujen pikaista aloitusta

Euroopan johtajat ovat onnitelleet Theresa Mayta valinnasta Britannian uudeksi pääministeriksi. Samalla johtajat ovat kehottaneet Mayta aloittamaan brexit-neuvottelut mahdollisimman pian. 

Muun muassa EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker hoputti tuoretta pääministeriä Theresa Mayta käymään pian neuvotteluihin Britannian EU-erosta. Hän sanoi kuitenkin ymmärtävänsä, että Mayn pitää ensi töikseen muodostaa uusi hallitus Britanniassa. 

– Britannian kansanäänestyksestä on seurannut uudenlainen tilanne, jota Britannian ja EU:n pitää käsitellä pian, Juncker kirjoitti Twitterissä.

Myös EU-parlamentin puhemies Martin Schulz sanoi odottavansa pääministeripelin ratkettua nopeita toimia, jotta epävarmuudesta päästäisiin eroon. 

Ranskan presidentti Francois Hollande puolestaan kommentoi, ettei lähtöneuvottelujen aloittamista saa viivästyttää. Sekä Hollande että Saksan liittokansleri Angela Merkel korostivat Britannian ja omien maidensa välisen yhteistyön tärkeyttä puhelinkeskustelussa.  

Venäjän presidentti Vladimir Putin puolestaan sanoi odottavansa rakentavaa vuoropuhelua Mayn kanssa. 

May kuuluu Britannian EU-jäsenyyden kannattajiin, mutta hän on luvannut kunnioittaa kansanäänestyksen tulosta.  

May on toistaiseksi nimittänyt uuteen hallitukseen kuusi ministeriä. Jättiyllätys oli brexit-leirin voimakkaisiin äänitorviin lukeutuneen Boris Johnsonin valinta ulkoministeriksi.  

0:54

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.