Max Verstappenin mestaruus sinettiä vaille valmis – näin MM-titteli ratkeaa jo lauantain sprintissä

Red Bullin Max Verstappen on hyvin lähellä varmistaa kauden 2023 maailmanmestaruuden lauantai-illan sprinttikilpailussa Qatarissa. Verstappen lähtee sprinttiin kolmannesta lähtöruudusta.

Ensimmäiseen lähtöruutuun sprinttikisan aika-ajossa lauantaina ajoi McLarenin Oscar Piastri ennen tallikaveriaan Lando Norrisia. Verstappenin jälkeen Mercedeksen George Russell oli neljäs ja Ferrari-kaksikko Carlos Sainz ja Charles Leclerc sijoilla viiisi ja kuusi.

Sergio Perez, ainoa kuljettaja, joka voi matemaattisesti vielä saavuttaa Verstappenin MM-pisteissä, jäi kahdeksanneksi. Valtteri Bottas oli 13:s.

Sprintin aika-ajossa nähtiin perjantain varsinaisen aika-ajon tapaan lukuisia ratarajojen rikkomisia, joista kuljettajia rankaistiin kierrosajan mitätöimisellä.

Verstappen tarvitsee lauantai-illan sprinttikisasta kolme MM-pistettä MM-tittelin varmistamiseen. Se tarkoittaa sitä, että hollantilaiselle riittää lauantai-illan sprintissä Perezin sijoituksesta riippumatta kuudes sija. Verstappen on mestari jo lauantai-iltana vaikka jäisi ilman pisteitä, jos Perez ei sijoitu kärkikolmikkoon.

Qatarin sprinttikisa alkaa kello 20.30. Pisteitä jaetaan kahdeksalle parhaalle.

Lue myös:

    Uusimmat