Max Verstappen nousi jo Kimi Räikkösen rinnalle

Max Verstappen saavutti Saudi-Arabian GP:ssä kauden 2022 avausvoittonsa, kun hän kukisti jännittävässä viimeisten kierrosten taistelussa Ferrarin Charles Leclercin puolella sekunnilla.

Ykkössija oli Verstappenille uran 21:s. Ennen häntä vastaavaan voittosaldoon oli yltänyt historian 771 F1-kuljettajasta vain 15, heistä viimeisimpänä Kimi Räikkönen, jonka rinnalle Verstappen nyt nousi kaikkien aikojen voittotilaston 15. sijalla.

Siinä missä Räikkösellä meni uran ensimmäisestä voitosta viimeiseen yli 15 vuotta, Verstappen eteni vuoden 2016 Espanjan GP:ssä tulleesta avausvoitosta tähän hetkeen vajaassa kuudessa vuodessa.

Räikkönen saavutti 21. GP-voittonsa uransa 289 GP-startissa, Verstappen taas uransa 143. GP-startissa.

Kisojen määrällä mitattuna nopeimmin 21 GP-voittoon on edennyt Juan Manuel Fangio, joka tarvitsi siihen 1950-luvulla vain 43 GP-starttia. 2000-luvun ykkönen on Sebastian Vettel, jonka 21. GP-voitto tuli GP-startissa numero 79.

Verstappen on nyt saavuttanut vähintään yhden GP-voiton seitsemällä kaudella peräjälkeen. Tässä tilastossa kärkipaikan jakavat Michael Schumacher ja Lewis Hamilton. Molemmilla on voitot 15 peräkkäiseltä kaudelta, ja mikäli Mercedes saa tämänvuotisen W13-autonsa hiottua voittoiskuun, Hamilton voi siirtyä tällä kaudella yksinään tilastokärkeen.

Lue myös:

    Uusimmat