Max Verstappen lyttää mahdollisuutensa

Toissa sunnuntaina Meksikossa voittoon ajanut Max Verstappen ilmoittaa, ettei pidä todennäköisenä, että voittaisi myös ensi sunnuntaina Brasiliassa.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Brasilian GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 14.55 ja 18.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 15.55, aika-ajo klo 18.55
Sunnuntai: Brasilian GP klo 19.00, ennakkotunnelmat klo 17.30!

C Moren tarjonta avoinna 9.-11.11. Brasilian F1-viikonloppu kaikille ilmaiseksi!

C Moren sivulle pääset tästä

Red Bull hyötyi Meksikossa korkeasta ilmanalasta, jonka takia Mercedes ja Ferrari eivät voineet ottaa moottoreistaan niin paljoa tehoja irti. Brasiliassa palataan kuitenkin normiolosuhteisiin, joissa Red Bull kärsii Renaultin voimanlähteen alitehoisuudesta.

Verstappen toteaakin tilanteen realistisena.

– Täällä ratkaisee suorituskyky. Radalla on muutamia mutkia, joissa voimme paikata suorilla tulevia tappioita. Mutta normaalina kisaviikonloppuna sijoitumme viidenneksi tai kuudenneksi. Moottori merkitsee hieman vähemmän kuin Spassa, mutta ratkaisee hyvän kierrosajan, hän ilmoitti Brasiliassa torstaina Auto Motor und Sportin mukaan.

Varsinkin Brasilian radan ylämäkiosuus 12. mutkan jälkeen tuottaa Red Bullille päänvaivaa. Siinä tallin autolla hävitään aivan liikaa. Renkaistakaan Red Bull ei ennakoi saavansa samaa kilpailuetua kuin Yhdysvaltojen ja Meksikon osakilpailuissa.

Nimettömänä pysyttelevä Red Bull-insinööri ennakoi Auto Motor und Sportille, että Ferrari olisi Brasilian kisaviikonlopun suurin suosikki. Insinöörin mukaan Red Bullin vauhti ei tule riittämään.

– Heillä (Ferrarilla) on vähemmän downforcea kuin meillä. Se ei kuitenkaan auta meitä riittävästi. Radan keskisektori on liian epävakaa, jotta sillä voisi ratkaista jotain. Ei ole paikkoja koviin jarrutuksiin, joissa voisimme hyödyntää vahvuuksiamme mutkiin käännettäessä.


Lue myös:

    Uusimmat