"Max Verstappen ei tule pitämään tästä" – F1-pomo kaavailee jo seuraavaa muutosta formuloihin

7:19
Videolla juttua viime viikon F1-siirroista.

Alkuvuoden yksi iso F1-puheenaihe on ollut tuleva budjettikatto, jolla pyritään pienentämään tallien kuluja. Asiasta ollaan jo päästy sopuun ja uudistus ollaan tuomassa mukaan seuraavaan concorde-sopimukseen. Nyt Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko puhuu jo seuraavasta uudistuksesta.

Alkuvaiheissa budjettikatto rajoittaa erityisesti autojen kehitystyötä. Katossa on kuitenkin poikkeuksia. Muun muassa kuljettajien palkat jäävät kokonaan sen ulkopuolelle.

Mutta.

Red Bull -pomo Helmut Marko uskoo, että katto muuttaa vielä muotoaan.

Max Verstappen ei tule pitämään tästä, mutta jossain vaiheessa budjettikaton on syytä koskea myös kuljettajien palkkoja. Se on seuraava askel, Marko sanoo ORF:n haastattelussa.

Huhujen mukaan F1-tähti Verstappen tienaa uudessa Red Bull -sopimuksessaan 30 miljoonaa euroa kaudesta. Tätä väitettä ei ole kuitenkaan vahvistettu Red Bullin sisältä.

Alkuvaiheissa F1:n kulukatto on 175 miljoonaa dollaria (vajaat 160 miljoonaa euroa) yhtä kautta kohden. Red Bull on asettautunut tukemaan uudistusta, vaikka sillä onkin merkittäviä vaikutuksia tallin nykytoimintaan.

The Independent -lehden mukaan vuonna 2018 Red Bull sysäsi yli 350 miljoonaa euroa F1-tallinsa toimintaan. 

Red Bullilla on F1:ssä kaksi tiimiä, sen nimikkotalli ja AlphaTauri.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja