Max Verstappen ajoi paalulle – Valtteri Bottaksella karmeaa epäonnea

Formula ykkösten kymmenes kisaviikonloppu ajetaan Iso-Britannian Silverstonen radalla. Lauantain aika-ajoissa nopeinta vauhtia piti Red Bullin Max Verstappen.

Sade haittasi kuljettajien menoa radalla ja Mercedeksen Lewis Hamilton kävi jo alkuvaiheessa hiekalla. Aika-ajot jouduttiin keskeyttämään Haasin Kevin Magnussenin hyydyttyä radalle. Avausosion nopein oli McLarenin Lando Norris. Suurin yllätys oli Red Bullin Sergio Perezin putoaminen kakkos- ja kolmososiosta. Perez lähtee kisaan ruudusta 16.

Alfa Romeon Valtteri Bottas oli ensimmäisessä osiossa 11:nneksi nopein, mutta hänen autonsa hyytyi sen päätyttyä, eikä suomalainen päässyt enää ajamaan kakkososiossa. Bottas lähtee kisaan ruudusta 15.

Kakkososiossa nopein oli Red Bullin Max Verstappen ennen McLaren-kaksikkoa Oscar Piastria ja Norrista. Myös Williamsin Alexander Albon eteni viimeiseen osioon ollen neljänneksi nopein. 

Verstappen ajoi lopulta paalulle ennen McLaren-kaksikkoa, jotka lähtevät kisaan ruuduista kaksi ja kolme. Norris ohitti hetkellisesti Verstappenin, mutta hollantilainen ajoi paalupaikalle viimeisellä vedollaan.

Iso-Britannian GP:n aika-ajojen tulokset:

Sija:Kuljettaja:Talli:Aika/ero:
1.Max VerstappenRed Bull1.26,720
2.Lando NorrisMcLaren+0,241
3.Oscar PiastriMcLaren+0,372
4.Charles LeclercFerrari+0,416
5.Carlos SainzFerrari+0,428
6.George RussellMercedes+0,435
7.Lewis HamiltonMercedes+0,491
8.Alexander AlbonWilliams+0,810
9.Fernando AlonsoAston Martin+0,939
10.Pierre GaslyAlpine+0,969
...16.Valtteri BottasAlfa Romeo 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat