Matti Ristinen näyttelee ensimmäisen pääroolinsa Olen suomalainen -elokuvassa: "Se on iso luottamuksen osoitus"

Matti Ristinen tutustui Kari Tapioon lehtijuttujen ja kotivideoiden kautta.

Useista tv-sarjoista tuttu näyttelijä Matti Ristinen nähdään Kari Tapion roolissa laulajalegendan elämästä kertovassa Olen suomalainen -elokuvassa. Aleksi Mäkelän ohjaama elokuva saa ensi-iltansa 13. syyskuuta.

Ristinen kertoo MTV Uutisille, että Mäkelä tarjosi roolia hänelle reilut kolme vuotta sitten. Hän tutustui Kari Tapion tarinaan kirjojen, lehtijuttujen ja kotivideoiden kautta. Lisäksi hän kävi keskusteluja Kari Tapion ja Pia Viheriävaaran poikien Jani, Jiri ja Joona Jalkasen kanssa, jotka olivat mukana elokuvan tekemisessä.

Kari Tapion rooli on 45-vuotiaan Ristisen ensimmäinen päärooli elokuvassa.

– Se merkitsee paljon ja on iso luottamuksen osoitus, hän toteaa.

Ristinen kertoo, ettei missään vaiheessa tuntenut paineita legendaarisen laulajan näyttelemisestä eikä kokenut, että kukaan muukaan olisi asettanut hänelle paineita.

Kari Tapion vaimon Pia Viheriävaaran roolissa nähdään Tiina Lymi. Ristinen ja Lymi ovat näytelleet pitkään yhdessä esimerkiksi Syke-sarjassa. Ristisen mukaan tutun näyttelijän kanssa on helppo tehdä töitä ja esimerkiksi suuria tunteita sisältävät riitakohtaukset sujuivat mutkattomasti.

– Ei tarvinnut jännitellä vääriä asioita, vaan saatiin keskittyä kohtauksen tekemiseen, hän sanoo.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja