Mainos

Matti Nykästä esikuvanaan pitänyt Risto Jussilainen muistelee legendaarista mäkikotkaa – "Hän viitoitti tietä nuoremmille"

LIVE
MTV Uutiset Live seuraa hautajaispäivää hetki hetkeltä.

Nelinkertainen joukkuemäen arvokilpailumitalisti Risto Jussilainen oli 1980-luvun loppupuolella ahkera Laajavuoren erikokoisten hyppyrimäkien käyttäjä. Nuori hyppääjä kasvoi Jyväskylässä, jonka suurin sankari oli maailman paras mäkihyppääjä Matti Nykänen.

Nykäsen siunaustilaisuus on parhaillaan käynnissä Jyväskylän vanhan hautausmaan kappelissa. Jussilainen saapui kappelin edustalle ja muisteli pyydettäessä tiedotusvälineille Nykästä.

– Olen niin paljon nuorempi, että Matti toimi esikuvana ja idolina. Meillä on 12 vuotta ikäeroa. Varsinkin Jyväskylän mäkihypylle hänellä oli iso merkitys. Hän viitoitti tietä nuoremmille, Jussilainen kommentoi.

Jussilainen ponkaisi maailmancupiin 1990-luvulla sen jälkeen, kun Nykänen oli lopettanut uransa.

– Matti sai menestyneenä urheilijana paljon kaikkia urheiluvälineitä, joita hän sitten lahjoitti nuorempien käyttöön. Vielä 1980-luvulla kunnon välineiden saaminen ei ollut kovin helppoa, Jussilainen avasi tilannetta.

– Näin hänet tuolla harjoituksissa lähes päivittäin, kun olin nuori. Ellei Matti ollut sitten maailmalla kilpailemassa. Ajattelin, että haluan joskus olla edes lähellä sitä Matin tasoa.

Nykästä meni muistamaan kappeliin hänen omaisiaan sekä entisistä mäkihyppysuuruuksista Janne Ahonen ja Jens Weissflog.

Jussilainen ei kappeliin mennyt eikä seuraa sen kummemmin hautajaissaattuetta, joka kulkee esimerkiksi Laajavuoren mäkien kautta.

– Annetaan saattueen mennä omanaan. Jätän Matista muistot mieleen ja poistun kotiin, Jussilainen tuumi. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja