Mainos

Jari Porttila arvostaa valtion panosta Matti Nykäsen hautajaisissa – urheilu-uran jälkeiset kunnianosoitukset jäivät vähiin: ”Hän oli siitä katkera”

2:05
Jari Porttila muisteli Matti Nykästä

Matti Nykänen lasketaan lauantaina haudan lepoon Jyväskylässä. Suomen valtio kustantaa Nykäsen hautajaiset, mikä on urheilutoimittaja Jari Porttilan mielestä erinomainen teko.

Neljä olympiakultaa urallaan voittanut Nykänen haudataan Jyväskylässä. Kappelissa suoritetun siunauksen jälkeen yleisö pääsee seuraamaan hautajaissaattuetta kaupungin kaduilla.

Valtio kustantaa 20 000 euroa suuren urheilulegendan hautajaisista. MTV Uutiset Liven vieraana olleen Porttilan mukaan on hienoa, että valtio osallistuu Nykäsen hautajaisten kustannuksiin.

– Hyvä, että näin tehdään. Hyvä asia oli myös se, että urheiluministeri Sampo Terho selvitti, voitaisiinko pitää valtiolliset hautajaiset. Se on urheiluministerin tehtävä, Porttila sanoo MTV Uutiset Livessä.

Urheilu-uransa upeiden saavutuksien ansiosta miltei kansallissankariksi noussut Nykänen jäi Porttilan mukaan tyhjän päälle uran päätyttyä.

– Matti ei saanut minkäänlaista tukea. Hänelle ei myönnetty mitään kunnianosoituksia urheilu-uran jälkeen. Vaikka Matti ei siitä julkisesti valittanut, niin ainakin meidän kahden välisisissä keskusteluissa hän oli siitä katkera, Porttila toteaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja