Matti Nykänen avautui Yökylässä-ohjelmassa burnoutista ja masennuksesta: "Oli pakko hypätä, vaikka en päässyt edes vessaan"

Ex-mäkikotka Matti Nykänen avautui vuonna 2017 Maria Veitolalle kokemastaan masennuksesta ja työuupumuksesta. 

Juontaja Maria Veitola yöpyi Matti Nykäsen luona Joutsenossa Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa vuonna 2017. Jakso nähtiin uusintana MTV3-kanavalla Nykäsen muistoksi maanantaina 4. helmikuuta kello 21.

Edesmennyt mäkilegenda avautui ohjelmassa muun muassa työuupumuksesta ja siitä, kuinka hänen jaksamistaan ei otettu tosissaan. 

– Kun ihminen masentuu eikä jaksa vastata edes puhelimeen, niin aina joku vaan sanoo, että kyllä sinä pystyt, ei me voida peruuttaa keikkaa.

– Minulle tulee mieleen Lahden maailmancupin kisat vuonna 1990. Selkäni oli niin kipeä, että en päässyt sängystä ylös ja menin konttaamalla vessaan, mutta minun oli pakko hypätä, Nykänen kertoi jaksossa.  

Nykänen leikattiin vasta vuoden päästä, kun vauriot olivat jo niin rajut, että hän ei pystynyt enää hyppäämään. 

Nykäsen luottotoimittaja Kai Merilä puhuu syyskuussa 2016 ilmestyneessä kirjassaan Matin vaikeuksista. Kirjassa todetaan, että mielenterveyden ongelmat johtivat todellisuudentajun horjumiseen ja paranoidisten piirteiden syntymiseen. 

– Mulla meni pahimmillaan Diapameja parikin liuskaa päivässä, Nykänen kommentoi Merilälle kirjan työstövaiheessa.

Yökylässä Maria Veitola torstaisin kello 21 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat