Matkustajalentokone katkesi kahteen osaan epäonnistuneen laskun seurauksena Intiassa – kyydissä lähes 200 matkustajaa, ainakin 17 kuollut

1:27
Intian lento-onnettomuuden uhriluku kasvaa – neljä matkustajaa on yhä jumissa koneessa

Lentoyhtiö Air India Expressin matkustajalentokone on joutunut vakavaan onnettomuuteen Intiassa Kozhikoden lentokentällä Keralan osavaltiossa.

Dubaista tulossa ollut kone suistui ulos kiitotieltä laskeutumisen yhteydessä ja katkesi kahtia. Kentällä satoi laskeutumisen aikaan rankasti.

Paikallinen poliisi on toistaiseksi vahvistanut 17 ihmisen kuolleen törmäyksessä. Intialaislähteiden mukaan yksi kuolleista olisi koneen lentäjä.

Paikallisten viranomaisten mukaan alueen sairaaloihin on toimitettu ainakin 89 ihmistä, joista vähintään viidentoista vammat ovat vakavia.

Kymmenet ambulanssit hakevat edelleen matkustajia sairaaloihin, eikä loukkaantuneiden lopullinen määrä ole vielä selvillä.

Koneessa 191 ihmistä

Koneessa oli ensimmäisten tietojen mukaan ainakin 185 ihmistä, mutta tarkka lukumäärä on ilmeisesti 191. Epävarmuus johtui osittain siitä, että koneessa oli jonkin verran sylivauvoja, joita ei merkitä matkustajiksi samaan tapaan kuin aikuisia.

Lentoyhtiö itse ilmoitti koneessa olleen 174 matkustajaa, 10 sylivauvaa, kaksi lentäjää ja viisi matkustamohenkilökunnan jäsentä.

Kentällä kuvatuissa televisiokuvissa näkyy, kuinka kone on katkennut kahtia, mutta se ei näytä syttyneen tuleen. Yhden televisiokanavan tietojen mukaan koneen laskutelineessä olisi ollut ongelmia.

Intian ilmailuviranomaisten mukaan kone epäonnistui pysähtymisessä ja luisui yli kiitoradan päästä. Siitä se putosi alemmas laaksoon, ja hajosi kahteen osaan.

BBC:n tietojen mukaan kyseessä oli hallituksen järjestämä lento, jolla haettiin intialaisia Dubaista takaisin kotimaahan voimassa olevien matkustusrajoitusten vuoksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja