Mainos

Matkustaja todisti Moskovan turmakoneen katkeamisen - katso kuvat

Matkustajat ehtivät jo hetken kuvitella parasta venäläisen matkustajakoneen jouduttua tekemään tänään hätälaskun Moskovassa. Koneen laskeuduttua tilanne vaikutti hetken hyvältä, kunnes lasku päättyi yhtäkkiä kuin seinään.

Kaksi ihmistä kuoli ja kymmeniä loukkaantui turman seurauksena.

Gamzat Guitinomagomedov oli koneen kyydissä, kun ongelmia alkoi ilmetä.

- Kone alkoi käyttäytyi kummallisesti, heilui puolelta toiselle. Sitten kone kääntyi äkisti ja alkoi laskeutua. Kukaan ei kertonut meille mitä on tapahtumassa, ja ihmiset olivat hämillään. Paniikkia ei kuitenkaan syntynyt, hän toteaa.

Kaksi Tupolev-154-koneen kolmesta moottorista sammui noin puolen tunnin matkan jälkeen. Tutkintaviranomaisten mukaan kolmaskin moottori sammui, kun kone oli laskeutumassa

Kone onnistui kuitenkin tekemään hätälaskun Domodedovon kentälle.

- Kun kone laskeutui, kuvittelimme olevamme turvassa. Mutta laskeutuminen oli kovin raju ja sitten iskeydyimme päin jotakin, Guitinomagomedov kuvailee.

- Kone katkesi noin neljän, viiden rivin päässä edessäni, aivan kuin leikkaamalla. Sitten kaikki pysähtyi.

Guitinomagomedov ei loukkaantunut onnettomuudessa, mutta hän huomasi välittömästi, etteivät kaikki muut olleet yhtä onnekkaita. Näky oli hurja varsinkin niillä paikoilla, joiden kohdalta kone oli katkennut. Matkustajia huolestutti myös koneesta vuotanut polttoaine, jota tuntui olevan kaikkialla.

- Onneksi palomiehet saapuivat pian. Ne, jotka kykenivät alkoivat itse kiivetä pois. Itse kiipesin ulos runkoon repeytyneestä reiästä, Guitinomagomedov kertoo.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.