Massiivinen huumekätkö paljastui sattumalta – kolaroineesta "turistibussista" löytyi satoja kiloja marihuanaa ja kokaiinia

Poliisi on pidättänyt kuusi miestä, joiden epäillään liittyvän laajaan huumeiden salakuljetukseen Kolumbiassa. Uutiskanava BBC.n mukaan poliisi löysi sattumalta onnettomuudessa kolaroineesta linja-autosta satoja kiloja marihuanaa ja kokaiinia.

Onnettomuus sattui viikko sitten Ecuadorin pääkaupungissa Quitossa. Kolarissa kerrotaan kuolleen kaikkiaan 23 ihmistä.

Massiivinen huumekätkö paljastui sattumalta, kun onnettomuuden syytä tutkineiden viranomaisten huumekoira sai vainun linja-auton epätavallisesta lastista.

Linja-autosta löytyi yhteensä 80 kiloa kokaiinia ja yli 600 kiloa marihuanaa. Huumeet oli piilotettu auton lattian alle, penkkien vuorikankaisiin ja muihin ajoneuvon osiin.

Turistit huijattiin mukaan ilmaiselle matkalle

Länsi-Kolumbiasta Calin kaupungista lähtenyt linja-auto oli kulkenut Perun kautta Ecuadoriin. Auton kyydissä oli 40 kolumbilaista lomalaista, jotka oli houkuteltu mukaan ilmaiselle matkalle.

Tutkijat uskovat, että matkustajille tarjottiin ilmaista matkaa, jotta bussi saataisiin täyteen ”turisteja”, eikä bussi näin herättäisi huomiota.

Ecuadorin viranomaisen mukaan turistibussen käyttö on huumeiden salakuljetuksen uusi muoto.

Pidätetyt miehet ovat osa jengiä, joka on erikoistunut huumebussien lähettämiseen Kolumbiasta Ecuadorin kautta Peruun ja Chileen.

Lue myös:

    Uusimmat