Maskit ja etätyösuositus heti takaisin eikä sekään välttämättä riitä, sanoo Britannian terveydenhuollon edustaja

Ison-Britannian terveydenhuoltoalaa edustava NHS Confederation peräänkuuluttaa maan hallitukselta kovia koronatoimia sairaanhoitokriisin uhatessa, kertoo The Guardian.

Tiistaina Isossa-Britanniassa raportoitiin 223 koronakuolemaa, jotka on rekisteröity 28 päivän sisällä positiivisesta koronatestistä. Se on korkein koronakuolemien määrä sitten maaliskuun.

Päiväkohtaisten koronatartuntojen viikon keskiarvo on Britanniassa 44 145. Luku on The Guardianin mukaan yksi korkeimmista maailmassa.

Sairaalahoitoa odottaa Britanniassa yhteensä 5,7 miljoonaa ihmistä, kun terveydenhuolto on kuormittunut pahenevan koronatilanteen myötä.

– Olemme onnekkaita, ellemme ole syvässä kriisissä kolmen kuukauden kuluessa, NHS Confederationin johtaja Matthew Taylor kertoo The Guardianille.

NHS Confederation edustaa koko Britannian terveydenhuoltojärjestelmän palveluntuottajia, ja Taylor on siten yksi Britannian näkyvimmistä terveydenhuoltoalan hahmoista.

Britannian hallitus on laatinut suunnitelma B:nä tunnetun talvisuunnitelman, johon kuuluvat maskien käyttö, rokotuspassin käyttöönotto ja etätyösuositus.

Toimiin on määrä ryhtyä, mikäli suunnitelma A eli korona- ja flunssarokotteiden ottamiseen rohkaisu ei riitä säilyttämään terveydenhuollon kantokykyä.

Pääministerin tiedottaja kertoi kuitenkin eilen, että suunnitelma B:n käyttöönottoa ei valmistella.

– Hallituksen ei pitäisi pelkästään ilmoittaa siirtymisestä suunnitelma B:hen vaan ottaa sitäkin kovemmat keinot käyttöön, Taylor puolestaan sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja