Britannia sulkeutuu täysin koronan takia – koulut siirtyvät etäopetukseen, kotoa saa poistua vain tietyistä syistä

Britannian pääministeri Boris Johnson kertoi maanantai-iltana televisiopuheessaan, että maa menee täyssulkuun jälleen koronaviruksen takia, kertoo BBC

Britannia siirtyy jälleen täyssulkuun taistellakseen koronaa vastaan. Maassa on vastikään todettu uudenlainen koronan muoto, jota pidetään muunnoksen vuoksi erityisen tartuttavana.

Pääministerin mukaan on ”turhauttavaa ja hälyttävää” nähdä, millä nopeudella koronaviruksen uusi muoto leviää väestössä.

Eri arvioiden mukaan britannialainen muunnos leviää 50-70 prosenttia nopeammin kuin edeltäjänsä.

Pääministeri Boris Johnson kertoi televisiopuheessaan, että peruskoulua käyvät oppilaat jäävät jo huomisesta alkaen etäopetukseen.

Johnson sanoo ymmärtävänsä turhautumisen, joka koulujen sulkemiseen liittyy. Vaikka koronan muunnos ei aiheutakaan suurempaa vaaraa lapsille, he voivat levittää tautia perheiden välillä.

Sulkutilan ollessa päällä britit saavat poistua kotoa vain kauppaan, töihin, ulkoilemaan, lääkäriin tai paetakseen lähisuhdeväkivaltaa.

Johnsonin mukaan maan terveysviranomaiset ovat varoittaneet, että mikäli toimia ei tehdä, maan terveydenhuollon kapasiteetti voi ylittyä 21 päivän sisällä.

Samalla Johnson muistutti kansalaisia, että maan on tarkoitus rokottaa kansalaisiaan ripeällä tahdilla. Maa aloitti tänään rokotukset AstraZenecan ja Oxfordin yliopiston kehittämällä koronarokotteella.

Johnsonin mukaan tavoitteena on, että helmikuun puoleenväliin mennessä kaikki yli 70-vuotiaat ja kaikkein haavoittuvaisimmassa asemassa olevat ovat saaneet rokotteen. Silloin rajoituksia voitaisiin alkaa höllentää.

Lue myös:

    Uusimmat