Mainos

Martti Servo: Mielummin lääkäri kuin tuomari

Suomi-ilmiöksi noussut Martti Servo ja Napander hullaannuttaa nuorisoa humpan tahtiin.

Kahdeksas levy on juuri julkaistu ja suosiolle ei näy loppua. Servo itse sanoo, että hän toimii huumorimusiikin saralla mielummin lääkärinä kuin tuomarina eikä aio lopettaa jos ei huvita.

Martti Servo ja Napander sai alkunsa viitisentoista vuotta sitten ja vahingossa.

– Hengenheimolaisia tuntuu löytyvän kaikenlaisista kansankerroksista. Se miten kaikki sai alkunsa on tavallaansattumaa. Meikäläisellä ja meidän koko ryhmällä on omanlaisensa huumori, katsomme asioita ehkä vähän oudosta kulmasta. Se on sellaista viistoa, joka sitten näyttää viihdyttävän, kertoo Martti Servo MTV3:lle.

Kahdeksannen levynsä julkistamiskeikalla 12.4.2014 Helsingin Virgin Oilissa Servon huumori ainakin iski suomalaisiin nuoriin. Musiikin markkinoidaan sisältävän Vainion lyriikkaa, Goodmannin kantaaottavuutta ja Martti Huuhaa Innasen ironiaa. Päälle kun lisätään perinteistä humpan rytkettä on soppa valmis.

– Vanha hyvä linja pitää. Takuuvarmaa ja toimii sadalla, sanovat suuret fanit Matti Olavi Korhonen Vantaalta ja TeroKierikka Kotkasta.

Matti Olavi Korhonen bongasi Servon jo vuonna 2003 margariinimainoksesta. Kevyt Levin mainoksessa mies lauloi lavatanssitunnelmissa "Maailman sinisin taivas" - kappaletta.

– Luulin, että se kappale oli vain mainosbiisi. Sitten ystäväni soitti Servon levyä ja olin ihan ihmeissäni. Tämähän on se margariinimies! Just se ja silloin se nasahti. Ja tämä ei ole pelkkää huumoria tai ei ainakaan mikään vitsi, kertoo Korhonen.

Mies nimimerkin takaa ei tule esiin

Martti Servo on sujuvasti soluttautunut niin sosiaaliseen kuin perinteiseenkin mediaan. Hän twiittaa ja päivittää facebookia. Mies on juontanut radio-ja chatti-ohjelmia, tehnyt tunnusmusiikkia vanhoihin ja tuleviin tv-sarjoihin ja vieraillut Salkkareissa. Ja nyt juhlitaan kahdeksatta pitkäsoittoa.

– Me aina suurinpiirtein kerran kahdessa vuodessa teemme levyn ja sitten pidämme isot kolmikantaneuvottelut todellakin tupo-hengessä. Ovet suljetaan ja olemme siellä niin kauan aikaa sisällä kunnes valkoinen valo nousee skorsteenista. Mietitään tehdäänkö levy vai ei ja toistaiseksi aina on päätetty, että levy tehdään. Toiminta jatkuu, mutta se on aivan mahdollista, että näissä neuvotteluissa todetaan että ei nyt ehkä huvita, sanoo Martti Servo.

Mies nimimerkin takaa ei tule esiin. Osa faneista tietää kuka hän oikeasti on, osa ei ole edes kiinnostunut.

– Martin nimi on Martti ja Martin tukka on Martin tukka, sen takana ei ole mitään, naurahtaa Servo.

Humppaa nuorisolle

Servosta voi hyvin puhua jo Suomi-ilmiönä. Kiltin näköinen setä soittaa taitavasti peruukki päässä humpahtavaa musiikkia, keksii iskeviä kertosäkeitä ja hullaannuttaa nuorisoa. Fanit keikalta eivät osaa täysin analysoida, mikä miehessä viehättää. Asiaa, mutta huumoria. Rentoa otetta, mutta asennetta. Tanssimusiikkia, jonka tahdissa kukaan ei tanssi, vaan korkeintaan huitoo käsiä ilmaan. Pikkuhousujakin satelee lavalle.

– Minun suosikkibiisini on "On kivaa olla tyttö". Minulla on semmoinen tapa, että käyn heittämässä pikkuhousut aina kun tämä biisi soi, en päältäni vaan laukusta. Sellaiset on varattu tänne levynjulkkarikeikallekin, kertoo Anna-Mari Hankala Tampereelta.

Asennetta ja ajankohtaisia aiheita

Uusimalla levyllä "Showtime!" Servo laulaa mm Kelasta ja koripallosta. Aihe kuin aihe käy ja vaikkapa Putinin eksymisestä KRP:n mustalle listalle voisi tehdä biisin.

– Karhuryhmä lähtee Kremliä piirittämään. Miksi ei, kyllä se voisi olla aihe, mutta siinä on se vaara, et me emme halua tehdä lauluja, jotka ovat rikosvastaisia tai muutenkaan loukkaavat mahdollisesti Suomen ulkosuhteita. Haluamme olla täällä maailmanpolitiikan kentällä enemmän lääkäreinä kuin tuomareina, sanoo Servo pilke silmäkulmassa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja