Mainos

Martta-liiton johtaja päihitti Hjallis Harkimon

Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä olisi yrittäjien mielestä ihannetyyppi kunnanjohtajaksi. Heikkilä voitti yrittäjille tehdyn kyselyn, jossa ehdokkaina oli tunnettuja suomalaisia yrittäjiä.

Heikkilä sai äänistä 23 prosenttia. Toiseksi kiri Hjallis Harkimo 20 prosentin osuudella ja kolmanneksi Päivikki Palosaari 15 prosentin äänisaaliillaan.

– Voittoni on ihme, sillä seura oli todella kova, Heikkilä sanoi SuomiAreenalla.

Heikkilän palkitsi hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen Porin SuomiAreenalla järjestetyn Yrittäjyyspäivän alkajaisiksi.

Marianne Heikkilä iloitsee, että yrittäjämyönteisyys on Suomessa kasvussa. Hän huomauttaa, että yrittäjyyden kerrannaisvaikutus kuntiin on massiivinen.

– Kun yrittäjä uskaltaa ottaa riskiä, syntyy uusia työpaikkoja.

Kaavoitus kuntapomon ykköstehtävä

Yrittäjien kunnanjohtajakyselyn järjestivät Suomen Yrittäjät ja Kauppalehti. Yrittäjille lähetettyyn sähköpostikyselyyn tuli 815 vastausta ja suuren yleisön kyselyyn 2126.

Yrittäjien lisäksi myös suuri yleisö sai valita ihannekunnanjohtajansa, kun äänestys oli kuukauden ajan esillä Suomen Yrittäjien, Kauppalehden, SuomiAreenan ja Alma Median maakuntalehtien verkkosivuilla. Sen äänestyksen Marianne Heikkilä voitti ylivoimaisesti.

– Kuntavaalivuonna halusimme herättää keskustelua yrittäjyyden merkityksestä kuntien elinvoimalle, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala kertoo.

Kyselyssä kävi ilmi, että yrittäjät odottavat kunnanjohtajalta eniten oikeudenmukaisuutta kaavoitusasioissa. Sitä toivoi peräti 94 prosenttia vastaajista. Myös kotiseudun yritysten suosiminen ja hyvien veronmaksajien houkuttelu kuntaan koettiin hyvin tärkeäksi.

Koulutuksen suhteen yrittäjät eivät ole yhtä vaativia: korkeakoulututkintoa kuntansa johtajalta vaatisi vain 71 prosenttia kyselyyn vastanneista yrittäjistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.