Marko Keränen muistelee tanssipariaan Kristiina Elstelää: "Hän oli sielunsisko minulle"

Kristiina Elstelän tanssipari Marko Keränen kertoo ihailleensa naista jo ennen kuin he tutustuivat.

Tanssija Marko Keränen ja näyttelijä Kristiina Elstelä tutustuivat vuonna 2006, kun he tanssivat parina Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa.

Kaksikko sijoittui kilpailussa toiselle sijalle ja samalla heidän välillään alkoi ystävyys.

– Hän oli sielunsisko minulle. Pidimme yhteyttä ja pyrimme näkemään aina, kun muilta kiireiltä ehdimme, Keränen kertoo MTV.fille.

Keränen kertoo kuulleensa Elstelän kuolemasta tänään maanantaina yhteisten ystävien kautta.

– Aina se tulee yllätyksenä, kun joku kuolee. Hän oli iso, kaunis ja tärkeä ihminen.

Keränen kertoo ihailleensa Elstelää ennen kuin tutustui tähän. He olivat istuneet kertaalleen vierekkäin myös yhteisen ystävänsä Petra Karjalaisen teatterinäytöksessä, mutta eivät olleet vielä tuolloin jutelleet, vaikka Keränen oli tunnistanut näyttelijän vieressään.

Tanssitreeneissä heistä kasvoi tiimi ja joskus myöhemmin he naureskelivat, kuinka olivat istuneet rinnakkain yleisössä.

– Krissen kanssa työskentely oli äärimmäisen hedelmällistä. Monet siunailivat ikäeroamme, mutta me emme sitä huomanneet. Hän joskus sanoikin olevansa se uppiniskainen teinilapsi meidän välillämme. Hän oli todella rytmikäs ja musikaalinen. Heti tuntui siltä kuin olisimme tunteneet toisemme jo pidemmän aikaa, Keränen muistelee.

Kilpailun aikana Elstelää kohtasi suuri suru, kun hänen poikansa Kasimir Pennanen menehtyi 25-vuotiaana jäätyään junan alle.

Surusta huolimatta Elstelä ei halunnut jättää kilpailua kesken.

– Hän kertoi, että hänen äitinsä oli aina sanonut, että ”teatteriin pitää ilmoittaa kaksi viikkoa etukäteen, ennen kuin kuolee”. Hänen työmentaliteettinsa oli sellainen. Suru oli suuri, mutta vanhan koulukunnan kasvatit ovat kovia luita.

Vaikka Elstelä halusi viedä kilpailun loppuun kunnialla, ei kulisseissa vältytty itkulta ja luhistumisilta.

– Olisi ollut luonnotonta, jos hän ei olisi reagoinut niin.

Tilanteessa Keränen oli tanssiparinsa tukena.

– En tiedä teinkö mitään sen kummempaa mitä kukaan muukaan olisi tehnyt tällaisessa tilanteessa. Olin siinä tukena ja apuna. Yritin myös pitää yllä työtempoa. Mielestäni homma meni tyylikkäästi ja hänen toiveitaan kuunneltiin.

Kilpailun jälkeen kaksikko esiintyi yhden kauden ajan yhdessä komediateatteri Arenassa. He myös olivat mukana erinäisissä ohjelmissa sekä tekivät keikkaa tanssiparina.


Lue myös:

    Uusimmat