Mainos

Marjaviinien nimi EU:n syynissä

EU-komission esittämän uudistuksen myötä viiniä saisi myydä viini -nimisenä vain viinintuottajaksi listatuissa EU-maissa.

Suomalaisia marja- ja hedelmäviinejä ei välttämättä saa tulevaisuudessa kutsua enää viineiksi. EU-komissio haluaisi varata viinin nimikkeen vain rypäleistä valmistetuille juomille. Muun muassa Puola ja Suomi kuitenkin haluavat, että marja- ja hedelmäviinit saisivat tulevaisuudessakin pitää nimensä. Näkemykselle on tullut tukea muiltakin jäsenmailta.

Komission esitys on osa laajempaa viiniuudistusta, joka tähtää eurooppalaisen viinin laadun parantamiseen ja ylituotannon vähentämiseen. Uudistus oli esillä maatalousministerien kokouksessa Luxemburgissa.

Uudistuksen myötä viiniä saa myydä kaupallisesti vain viinintuottajaksi listatuissa EU-maissa. Jopa Suomi haluaa itsensä mukaan listalle, koska Ahvenanmaalla on käynnissä pieni viininviljelykokeilu. Käytännössä kaikki muutkin EU-maat ovat päätymässä listalle, sillä lähes joka maassa on ainakin pienimuotoista viininviljelyä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.