Marja Tiura kanteli vaalirahakohu-uutisoinnista

Julkisen sanan neuvosto katsoi, ettei Helsingin Sanomat rikkonut hyvää journalistista tapaa uutisoidessaan kokoomuksen kansanedustajan Marja Tiuran lobbausyrityksestä.

Tiuran kantelun mukaan Helsingin Sanomat olisi jättänyt tarkistamatta 13.4.2010 julkaisemansa jutun sisältämiä tietoja ja jättänyt korjaamatta häntä koskevan olennaisen virheen.

Helsingin Sanomien uutisen mukaan Tiura olisi lobannut eduskuntaryhmäänsä vaalirahoittajiensa toiveen mukaisesti. Juttu perustui poliisin esitutkintamateriaaliin, ja siinä haastateltiin kokoomuksen eduskuntaryhmän kokouksessa ollutta henkilöä Tiuran toiminnasta. Lisäksi Tiuralle annettiin mahdollisuus kommentoida juttua ennen julkaisua.

Lehti julkaisi jutussaan myös Tiuran ja vaalirahoittajana toimineen Nova Group Oy:n entisen toimitusjohtajan Arto Merisalon välistä sähköpostikirjeenvaihtoa, mutta jätti erikseen kertomatta, että eduskuntaryhmän kokous oli jo päättynyt, kun Merisalon lähettämä viesti oli saapunut.

Tiuran mukaan Helsingin Sanomien uutisoinnista seurasi hänelle erittäin kielteistä julkisuutta. Kansanedustaja pahoitti mielensä myös juttua seuranneesta arvostelevasta verkkokeskustelusta.

Julkisen sanan neuvosto piti Helsingin Sanomien juttua Merisalon sähköpostiviestin julkaisun osalta puutteellisena, mutta sen mukaan juttu ei sisältänyt virheitä. Lehti myös julkaisi seuraavana päivänä jatkojutun, jossa Tiura sai täsmentää alkuperäisen uutisen tietoja. Näin ollen JSN katsoi, ettei Helsingin Sanomat rikkonut hyvää journalistista tapaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat