Marja Tiura selittää nopeaa ammatinvaihdostaan

Entinen kansanedustaja aloittaa huhtikuun alussa työt Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liiton toiminnanjohtajana.

Eduskuntaan vuonna 1999 valittu Marja Tiura menetti kansanedustajan paikkansa vuoden 2011 vaaleissa. Viime syyskuun lopussa Tiura alkoi tehdä töitä myyntineuvottelijana tamperelaisessa kiinteistönvälitystoimistossa. Uusi ura jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä jo viime tammikuussa, vajaa neljä kuukautta työn aloittamisen jälkeen, hän ilmoitti lopettaneensa työt kiinteistönvälittäjänä.

Nyt Tiura on hyppäämässä jälleen aivan uusiin haasteisiin, sillä hän aloittaa huhtikuun alussa toiminnanjohtajana Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitossa. Hän myöntää, että haasteet tekivät uudesta työstä vastustamattoman mielenkiintoisen.

– Koin, että tämä on vain niin kiinnostava ala ja nouseva ala viennissä. Tätä työtä ei voida siirtää muualle, sillä lähtökohdat ovat Suomessa, Tiura selitti kiinnostustaan uuteen työhönsä, kun MTV3.fi tapasi hänet Nanson Revontuli-malliston näytöksessä maanantaina.

– Mikään muu ala ei ole ollut näin kovan paineen alla. Siksi se onkin niin mielenkiintoinen haaste. Siihen liittyy paljon epätietoisuutta ja se herättää vahvoja tunteita puolesta ja vastaan. Toimin vähän aikaa kiinteistönvälittäjänä, mutta tässä työssä pääsen enemmän vaikuttamaan asioihin, hän jatkaa.

Turkistarhaus on tällä hetkellä kuuma aihe muun muassa tarhojen sulkemisen puolesta tehdyn kansalaisaloitteen johdosta. Tiura on iloinen siitä, että keskustelua käydään.

– Turkistarhaiskut ovat tuomittavia, mutta keskustelu on erittäin tervetullutta. Koen vähän epäreiluksikin sen, että asioista puhutaan mututuntuman perusteella. Siksi olisi tärkeää, että kaikki tutustuisivat oikeasti tarhoihin ja siihen, miten siellä asiat hoidetaan, Tiura lataa.

Suoraa palautetta valinnastaan hän kertoo saaneensa yllättävän vähän.

– Totta kai jouduin miettimään tätä valintaa, kuten nyt aina mietitään uuteen työhön ryhtymistä. Olin tutustunut alaan jo entuudestaan, joten mikään täysi hyppy tuntemattomaan se ei ollut, hän selittää.

Miten Tiura sitten on valmistautunut uudessa työssä eteen tuleviin haasteellisiin tilanteisiin?

– Kun on kasvanut maalla, kestää mitä vain, eduskuntaurallaankin tiukkoihin paikkoihin joutunut Tiura naurahtaa.

(MTV3–KATI PUKKI)

Lue myös:

    Uusimmat