Mario Balotellin kausi eteni skandaalista toiseen – nyt seuralle riitti

Urallaan yli kymmenessä joukkueessa pelannut Mario Balotelli on asetettu harjoituskieltoon, koska hänen seuransa FC Sion haluaa hänestä eroon.

Jalkapallon pahaksi pojaksi ristitty Italian maajoukkueen entinen hyökkääjä Mario Balotelli, 33, on ajautunut seurajoukkueessaan jälleen vaikeuksiin. Balotelli on asetettu harjoituskieltoon, ja FC Sion haluaa miehestä eroon.

Balotelli saapui sveitsiläisjoukkueeseen viime vuden elokuussa reilulla 2,6 miljoonalla eurolla. Italialaisella oli alla vahva kausi Turkin liigassa, kun hän oli paukuttanut 19 maalia 35 ottelussa Adanasporin paidassa. Kausi Sveitsissä sujui kuitenkin loppua kohti epämääräisissä merkeissä. Balotelli teki maaleja hyvään tahtiin kauden alussa, mutta keväällä italialainen oli paljon loukkaantuneena, ainakin virallisten selitysten mukaan. 

Balotellin aika sveitsiläisseurassa oli jopa kaoottinen, ja hän seilasi skandaalista toiseen. Sveitsin liiga oli talvitauolla, jolloin Sion matkusti Espanjaan harjoitusleirille. Leiri sujui Balotellin osalta juhlinnan merkeissä ja hänen hotellihuoneensa oli lähteiden mukaan huvittelun keskipiste.

Leirin jälkeen Balotellin kausi oli yhtä alamäkeä. Sionin urheilujohtaja Barthelemy Constantin vei Balotellin Sveitsissä juhlimaan karnevaaleja, jotta italialainen tutustuisi paremmin paikalliseen kulttuuriin. Balotelli ja urheilujohtaja pukeutuivat tapahtumaan asuihin, jotta pysyivät anonyymeinä. Balotelli kuitenkin tunnistettiin ja tilanne kehkeytyi tappeluksi.

Constantin yritti mennä Balotellin ja riitapukareiden väliin, mutta kesken välikohtauksen Balotelli löi urheilujohtajaa. Viikkoa myöhemmin Sionin fanit polttivat Balotellin pelipaidan katsomossa.

Balotellin viimeinen toilailu nähtiin toukouussa. Sion oli puoliajalla jo 0–3-tappiolla Servetteä vastaan. Puoliajalla valmentaja David Bettoni sai kenkää, eikä Balotelli suostunut enää palaamaan kentälle. Ottelu jäi Balotellin viimeiseksi seurassa. 

Kauden päätteeksi sarjaporrasta alemmaksi pudonnut Sion yrittää päästä Balotellista eroon, ja kiinnostusta on ollut ainakin Saudi-Arabian suunnalta. Seuran puheenjohtaja Barth Constantin on antanut Balotellista tulikivenkatkuisia lausuntoja. Italialaishyökkääjää on syytetty harjoitusten ja otteluiden väliin jättämisestä.

– Hän lähettää minulle lääkärintodistuksia niistä päivistä, jolloin hän ei tule paikalle. Mitä voin tehdä? Constantin totesi Blickin mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat