Toimittaja Ari Malmberg
MARINOITU LAMPAANULKOFILE
MARINADI:
2 dl öljyä
3 oksaa tuoretta tinjamia
2 murskattua valkosipulin kynttä
1 pieni sipuli
1 rkl viinietikkaa
700 g lampaan ulkofileetä
1. Valmista marinadi sekoittamalla aineet keskenään.
2. Marinoi puhdistettuja lampaanfileitä yön yli jääkaapissa.
3. Paista liha kokonaisina fileinä roseen väriseksi (muutama minuutti) ja leikkaa paloiksi ennen tarjoilua.
PERUNALISÄKE
400 g perunaa (jauhoinen lajike)
1 sipuli hienonnettuna
voita freesaukseen,
1 dl olutta (tummaa olutta, esimerkiksi portteria) lihafondia
1 prk smetanaa suolaa ja mustapippuria rouhittuna.
1. Kuori perunat ja leikkaa ne kuutioiksi.
2. Kuumenna kasarissa voi ja lisää sinne perunakuutiot ja sipuli. Sekoittele vähän aikaa.
3. Lisää olut ja smetana lihafondija anna perunoiden kypsyä.
4. Mausta juuri ennen tarjoilua.
LISÄKE:
1 pieni porkkana
pala selleriä
pala palsternakkaa
pätkä purjoa
vaalea olutta
suolaa ja pippuria
1. Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuksi suikaleiksi. Pese ja suikaloi purjo.
2. Kuumenna paistinpannu ja kuullota kasviksia hetki voissa.
3. Lisää olut ja anna hautua.
4. Mausta suolalla ja pippurilla.
KASTIKE:
40 g oluessa liotettuja korintteja voita hunajaa lihafondia suolaa, mustapippuria.
1. Liota korintteja vähintään tunti oluessa, mielellään yön yli.
2. Kuumenna voi ja hunaja kasarissa, lisää korintit sekaan.
3. Mausta lihafondilla, suolalla ja pippurilla.