Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

MARINOITU LAMPAANULKOFILE ja Perunalisäke 30.3.2001

Julkaistu 21.05.2001 13:52

Toimittaja Ari Malmberg

MARINOITU LAMPAANULKOFILE


MARINADI:
2 dl öljyä
3 oksaa tuoretta tinjamia
2 murskattua valkosipulin kynttä
1 pieni sipuli
1 rkl viinietikkaa
700 g lampaan ulkofileetä
1. Valmista marinadi sekoittamalla aineet keskenään.
2. Marinoi puhdistettuja lampaanfileitä yön yli jääkaapissa.
3. Paista liha kokonaisina fileinä roseen väriseksi (muutama minuutti) ja leikkaa paloiksi ennen tarjoilua.

PERUNALISÄKE


400 g perunaa (jauhoinen lajike)
1 sipuli hienonnettuna
voita freesaukseen,
1 dl olutta (tummaa olutta, esimerkiksi portteria) lihafondia
1 prk smetanaa suolaa ja mustapippuria rouhittuna.

1. Kuori perunat ja leikkaa ne kuutioiksi.
2. Kuumenna kasarissa voi ja lisää sinne perunakuutiot ja sipuli. Sekoittele vähän aikaa.
3. Lisää olut ja smetana lihafondija anna perunoiden kypsyä.
4. Mausta juuri ennen tarjoilua.

LISÄKE:


1 pieni porkkana
pala selleriä
pala palsternakkaa
pätkä purjoa
vaalea olutta
suolaa ja pippuria

1. Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuksi suikaleiksi. Pese ja suikaloi purjo.
2. Kuumenna paistinpannu ja kuullota kasviksia hetki voissa.
3. Lisää olut ja anna hautua.
4. Mausta suolalla ja pippurilla.

KASTIKE:

40 g oluessa liotettuja korintteja voita hunajaa lihafondia suolaa, mustapippuria.

1. Liota korintteja vähintään tunti oluessa, mielellään yön yli.
2. Kuumenna voi ja hunaja kasarissa, lisää korintit sekaan.
3. Mausta lihafondilla, suolalla ja pippurilla.

Lisää aiheesta:

Mistä "digitaalinen" on peräisin? Tutun sanan alkuperä voi tulla yllätyksenäEdullinen sesonkiherkku säilyy jääkaapissa jopa kuukausia: "Jos nyt ostaa, niin voi syödä jouluna"Nuolaisukikka paljastaa, haiseeko hengityksesiKamuxin automyynti sakkaa – toimitusjohtaja vaihtoon Ajatko 7 km/h ylinopeutta? Et enää, sanoo poliisiTutkimus osoitti: Näillä elämäntapamuutoksilla voi ehkäistä muistisairauksia
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:12
    Suomen kieli

    Mistä "digitaalinen" on peräisin? Tutun sanan alkuperä voi tulla yllätyksenä

  • 17:22
    Ruoka

    Edullinen sesonkiherkku säilyy jääkaapissa jopa kuukausia: "Jos nyt ostaa, niin voi syödä jouluna"

  • 15:18
    Suun terveys

    Nuolaisukikka paljastaa, haiseeko hengityksesi

  • 11:57
    Autot

    Kamuxin automyynti sakkaa – toimitusjohtaja vaihtoon

  • 11:33
    Liikennesäännöt

    Ajatko 7 km/h ylinopeutta? Et enää, sanoo poliisi