Marin ja Ohisalo varoittavat kesälomaansa Eurooppaan kaavailleita – EU-matkailun vihreä todistus tulossa silti käyttöön kesäkuussa

2:20
Hallitus suosittelee matkailijoille edelleen vain kotimaan kohteita

Koronatilanne helpottaa Suomessa, mutta avaako se kesälomamatkailua Eurooppaan? Pääministerillä ja sisäministerillä ei ollut sen suhteen kovin kannustavia uutisia.

– Tällä hetkellä tautitilanne useassa Euroopan maassa on heikkenemään päin, Sanna Marin (sd.) muistuttaa ja korostaa, että kotimaassa matkailu on turvallista.

Euroopassa on suunniteltu otettavaksi käyttöön niin sanottu vihreä todistus, joka mahdollistaisi matkustamisen maasta toiseen. Todistus toimisi todisteena siitä, että henkilö on saanut covid-19-rokotteen, parantunut covid-19-taudista tai saanut negatiivisen covid-19-testituloksen. Todistus olisi maksuton ja saatavilla sekä digitaalisena että paperiversiona.

Marinin mukaan kyseinen todistus voitaisiin ottaa käyttöön Euroopassa kesäkuun lopussa, toki koronatilanne huomioon ottaen.

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr. ) mukaan rajoitusten purkaminen aloitetaan EU:n sisärajaliikenteessä touko-kesäkuussa. Ensimmäisenä avataan rajayhteisöjen liikennettä. Rajayhteisöjen liikenteen avaamisen jälkeen edetään työmatkaliikenteen osalta sekä laajennetaan perheiden ja sukulaisten mahdollisuutta matkustaa EU:n sisärajaliikenteessä.

– Tilanne edelleen erittäin vakava naapurimaissa, Viro, Ruotsi, Venäjä, Ohisalo muistuttaa ja kannustaa myös suomalaisia suuntaamaan kesälomamatkansa kotimaahan.

Sisärajavalvonnan päättäminen kokonaan olisi mahdollista silloin, kun koko aikuisväestö on saavuttanut riittävän rokotekattavuuden, rajoilla on riittävät koronaturvallisuustoimet ja epidemiatilanne Euroopassa antaa siihen mahdollisuuden, Ohisalo kertoo STT:n mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja