Marigold ja Rockettes takaa-ajoasemista MM-vapaaohjelmaan

Suomen joukkueet Marigold IceUnity ja Helsinki Rockettes joutuivat takaa-ajoasemiin muodostelmaluistelun MM-kisojen lyhytohjelmassa.

Alkukautta hallinnut Team Paradise Pietarista luisteli virheettömästi taiteellisen ja balettityylisen esityksensä, ja se pääsee johtoasemassa lauantain vapaaohjelmaan.

Team Paradise sai lyhytohjelmasta pisteet 87,12. Marigold on toisena 85,90 pisteellä ja Rockettes viidentenä 82,12 pisteellä. Suomalaisjoukkueiden väliin kiilasivat Kanadan Team Nexxice ja Venäjän kakkosjoukkue Tatarstan.

Mestaruutta puolustavan Marigoldin olympiaunelmista kertova Why not -lyhytohjelma onnistui paremmin kuin kertaakaan tällä kaudella. Joukkueen tekniset pisteet olivat 48,70 ja esityspisteet 37,20.

- Esitys ei ollut täydellinen, mutta aika hyvä. Oli pari elementtiä, joiden siisteydessä ja tarkkuudessa olisi ollut parannettavaa, Marigodlin valmentaja Anu Oksanen arvioi.

- Olen todella iloinen, että päät kestivät tällaisessa tilanteessa.

Kotiyleisö kannusti villisti

Oksanen viittasi hurjasti suomalaisia kannustaneeseen täpötäyteen Helsingin jäähallin katsomoon. Halli hulmusi Suomen lipuista ja joukkueiden kannatushuiveista. Huuto ravisteli vanhan hallin betonirakenteita.

- Uskomaton pauhu. Teimme tätä varten mielikuvaharjoituksia, mutta ei tuollaiseen ihan oikeasti voi valmistautua ennakkoon, Oksanen tunnusti.

Viime vuonna Marigold nousi lyhytohjelman kolmossijalta mestariksi.

- Toivottavasti meiltä onnistuu nyt sama temppu. Ei muuta kuin vapaaohjelmassa nauttimaan tästä ainutlaatuisesta hetkestä, Oksanen evästi joukkuetta sijan parannukseen.

Pistemenetys maksoi sijan

Helsinki Rockettes aloitti lyhytohjelmansa tyylikkäästi, mutta ohjelman loppuun kertyi horjahduksia ja yksi kaatuminen. Rockettesin tekniset pisteet olivat 47,21 ja esityspisteet 35,91. Kaatumisesta tuli yhden laatupisteen vähennys.

- Kaatuminen tuli avoblokin lopussa, kun viimeinen askel oli enää kääntymättä. Yhdellä tytöllä luistin jäi kiinni johonkin railoon tai terä lähti alta, Rockettesin valmentaja Kaisa Arrateig arveli.

- Se on tässä karkelossa kova juttu. Pisteen vähennyt pudottaa sen elementin arvoa aika paljon.

Rockettesin kapteeni Nona Vihma kiitti yleisöä upeasta tunnelmasta.

- Oli ihan huikeaa, kun astui jäällä ekat potkut ja sai hetken pyöriä tossa kentällä. Katsomossa oli niin monta Suomen lippua ja Rockettes-huivia. Korvat meinasivat puhjeta kannustuksesta, Vihma ihmetteli.

- Tuli tunne, että kaikki olivat tukenamme.

Myös valmentaja näki, että joukkue nautti esityksestä.

- Mitä enemmän yleisö kannusti, sitä paremmin joukkueesta tuli artisti esiin. Näin, että joukkueella oli hyvä olla, Arrateig kiitteli.

Pistemenetys voi osoittautua kalliiksi, mutta Rockettes haluaa esittää kotiyleisölle parastaan vapaaohjelmassa.

- Lyhytohjelma on hyvin tekninen suoritus, mutta vapaaohjelma on show, jossa saa lähteä esiintymään, Arrateig muistutti.

Kapteeni Vihma ennusti lauantaiksi vielä upeampaa tunnelmaa.

- Yleisö räjähtää, Vihma ennusti.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja