Maria Veitola yllättyy sukulaisensa kohtalosta – lähetettiin pois kotoaan 8-vuotiaana: "Samanikäinen kuin minun poikani"

2:11
Maria Veitola vieraili Lauritsalan kartanolla, jossa hänen isoisoäitinsä toimi piikana.

Toimittaja ja juontaja Maria Veitola lähti Sukuni salat -ohjelmassa etsimään sukujuuriaan Marja Hintikan kanssa.

Suosittu juontaja Maria Veitola lähtee etsimään yhteyttä sukujuuriinsa Marja Hintikan johdolla Sukuni salat -ohjelmassa. Ohjelmassa tutustutaan Veitolan sukujuuriin hänen äitinsä puolelta. Veitolan isoisoäiti Eeva syntyi vuonna 1888.

Hän oli vasta 8-vuotias, kun hänet lähetettiin piiaksi Lappeenrantaan.

– 8-vuotias. Eli samanikäinen kuin minun poikani nyt. Piiaksi Lappeenrantaan, Veitola ihmettelee.

Siihen aikaan perheissä ei ollut varaa pitää lasta ja heitä lähetettiin töihin. 11-vuotiaana Eeva päätyi piiaksi Viipuriin rahaministerin luokse. Eevan lapsuuden piikavuosista ei tiedetä paljoa.

22-vuotiaana hän lähti piiaksi Lauritsalan kartanoon. Siellä syttyi rakkaus työpaikkaromanssin merkeissä 40-vuotiaaseen mieheen. Kartanoon rekrytoitiin ajuriksi herra, joka löydettiin Punavuoresta.

– Minun nurkiltani! Veitola ihmettelee yhtäläisyyttä.

Veitolan isoisoisä Karl ja isoisoäiti Eeva avioituivat kartanon pääsalissa. He saivat neljä lasta, joista esikoinen kuoli traagisesti ollessaan vasta alle neljävuotias.

Pariskunnan neljästä lapsesta kolme on pysynyt hengissä ja elänyt vanhaksi asti.

Eevasta tuli yrittäjä

Karl kuoli myöhemmin ja Eeva jäi yksin lasten kanssa. Eeva oli taloudellisissa vaikeuksissa ja hänen piti miettiä elämää eteenpäin miehen kuoltua.

Eevasta tuli yrittäjä, joka myi pieniä tuotteita. Businessnainen, joka halusi vielä kauppaansa eteenpäin. Ja ilmeisesti kasvatti myös tyttärensä Veitolan Vieno-mummon vahvaksi yrittäjäksi, ohjelmassa kerrotaan.

– Mummille oli todella tärkeä naisyrittäjien identiteetti, Veitola kommentoi.

Veitola tunnistaa isoäitinsä sitkeyden myös itsessään.

– Ajattelen, että Eeva on ollut toiminnan nainen. Ihminen, joka ei ole jäänyt odottamaan, että joku ulkopuolinen hänet pelastaa. Mummo oli urbaani businessnainen ja kasvattanut omasta tyttärestään sellaisen. Jos haluat jotain, niin tee se itse, Veitola summaa.

Näyttävästä tyylistä tunnettu Veitola kertoo myös saaneessa vaikutteita muotiin isoäidiltään.

Maria Veitolan jakso katsottavissa mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla 12.4. klo 20!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja