Maria Veitola suuntasi lomalle Keniaan – taustalla pitkään jatkunut uupumus: "Tätä tunnetta kai haetaan huumeista"

5:57
Maria Veitola tunnetaan Yökylässä -ohjelmastaan – kertoo miksi ihmisiä ei ole aina helppoa saada mukaan ohjelmaan.

Maria Veitola suuntasi Keniaan lataamaan akkujaan.

Toimittaja Maria Veitola  avasi tammikuussa 2023 tuntemuksiaan väsymystilaansa liittyen. Tuolloin hän listasi tarpeitaan, joita ei ole kertomansa mukaan saanut täytettyä pitkään aikaan.

Päällimmäisenä Veitola toivoi, että saisi olla yksin ja ajatella omia ajatuksiaan. Niimpä hän tarttui tuumasta toimeen ja suuntasi lomailemaan Afrikkaan.

– Pariterapeutti muistutti, ettei hyvässä suhteessa tarvitse kysyä toiselta lupaa. Jotti sanoi mene ihmeessä, oot sitten ehkä vähemmän kireä ja äreä. Rakkaani ei tosin ole ikinä rajoittanut minulta mitään, Veitola kirjoittaa Instagramissa.

Veitolan suurimmat haasteet löytyivät parisuhteen sijaan hänen omista ajatuksistaan. Hän kertookin tunteneensa syyllisyyttä siitä, että ei ole kotona.

Julkaisussaan Veitola lepäilee aurinkotuolissa kirja kädessään. Yllään hänellä on bikinit, auringolta suojaava päähine sekä näyttävät aurinkolasit. 

Veitola muistelee myös matkustaneensa viimeksi yksin 13 vuotta sitten. Niimpä hän soitti matkatoimistoon ja varasi itselleen matkan Keniaan. Matka on Veitolan mukaan lunastanut odotukset.

– Mikään ei liene parempi irtiotto ja meditaatio, kuin istua tuntitolkulla pomppivassa jeepissä ihmettelemässä satoja villieläimiä savannilla. Apinanpoikasten leikin seuraaminen pihalla. Snorklaaminen koralliriutalla värikkäiden kalaparvien keskellä. Iltakävely yksin autiolla hiekkarannalla.

– Tätä tunnetta kai haetaan huumeista, mietin pienlentokoneen kyydissä sen noustessa taivaalle akaasia- ja baobab-puiden ylle. Itkin, kuinka hyvältä tuntuu saada kokea ja olla elossa.

Lomallaan Veitola on lukenut kokonaisia kirjoja sekä käyttänyt runsaasti aikaa ajattelemiseen. 

– Kukaan ei keskeytä paitsi kysyäkseen, saisiko olla jotain vielä; näithän tuon leijonan tai meritähden; onhan sinulla riittävästi valoa tässä, kun istut yksin pimeässä? Piti tulla Afrikkaan asti, että sain nukuttua paremmin ja syvemmin kuin koskaan sitten lapsen saamisen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja