Mainos

Maria Veitola kertoo uutuuskirjassa avoimesti nuoruusajan rankoista suhteistaan: "Hän päätti viillellä itseään"

8:18
Maria Veitola vieraili Vappu ja Marja Livessä.

Toimittajana ja juontajana tutuksi tullut Maria Veitola kertoo ihmissuhteistaan uutuuskirjassa Toisinpäin (Johnny Kniga 2019).

Maria Veitola paljastaa seurustelleensa parikymppisenä miehen kanssa, joka uhkaili väkivallalla ja kyttäsi työvuoron päättymistä öisin baarin ulkopuolella. Myrkyllinen ihmissuhde ei jäänyt ainoaksi, sillä Veitola kertoo toisen tapailemansa henkilön hajoittaneen juontajan asunnon, koska Veitola halusi erota.

 – Hän päätti viillellä itseään ja tuhri seinät omalla verellään. Seinällä roikkuvaan tauluun (maalaus meistä kahdesta) hän oli lyönyt verisen leipäveitsen, minua esittävän hahmon rintaan, Veitola kirjoittaa teoksessaan Toisinpäin.

Hän kertoo pelänneensä kotiin menemistä ja siellä olemista. Ikävä kokemus ei jäänyt kuitenkaan ainoaksi, sillä henkistä väkivaltaa Veitola on kohdannut vielä myöhemminkin elämässään.

 – Minua on uhkailtu, haukuttu, vähätelty ja mitätöity. On pyritty eristämään ystävistäni, työkavereistani ja asioista, jotka tuottavat iloa: lempimusiikista, -vaatteista, -kirjoista, Yökylässä Maria Veitola -sarjan juontaja kertoo avoimesti.

Julkisuuden myötä myös Veitolan perhe on joutunut kärsimään häirinnästä. Hän muistelee tilannetta, jossa tuntematon ihminen on tullut hänen työpaikalleen ja esiintynyt harhoissaan hänen kumppanina. Henkilö oli käynyt käsiksi Veitolaan ja vaatinut tätä lähtemään mukaansa. Kokemukset ovatkin opettaneet Veitolaa.

– Ainoa hyvä asia kokemastani henkisestä väkivallasta on se, että tunnistan kaikenlaiset manipulointi-, alistamis- ja kiusaamisyritykset nykyään heti, esimerkiksi työpaikalla, ja koen osaavani pitää puoleni, Veitola toteaa.

Lähde: Toisinpäin (Johnny Kniga 2019)

Yökylässä Maria Veitola MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa torstaisin klo 21.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja