Maria Veitola avoimena elämästään – vaikeuksilta ei ole säästytty: "Terapiaan sitoutuminen tarkoitti minulle vastuunottoa omasta elämästäni"

Maria Veitola 0:07
Maria Veitola vieraili Huomenta Suomessa.

Maria Veitola päätti kymmenisen vuotta sitten hakea ammattiapua. Nyt hän puhuu avoimesti siitä, miten terapia muutti hänen elämänsä suunnan.

Yökylässä Maria Veitola -ohjelman vetäjä ja suorista mielipiteistään tunnettu Maria Veitola tuli kymmenen vuotta sitten elämässään eräänlaiseen tienristeykseen päättäessään hakea pahaan oloonsa ammattiapua. Veitola nimeää päätöksen aikuiselämänsä isoimmaksi ja tärkeimmäksi. Terapiassa elämään liittyvät asiat alkoivat purkautua ja erilaiset syy-seuraussuhteet hahmottua.

– Aloin tutkia ja analysoida itseäni, miettimään miksi olen mitä olen ja miksi toimin miten toimin. Että ovatko ne asiat, joita teen ja joita tunnen minusta itsestäni pulppuavia vai jonkun muun ohjailua tai toiveita. Sen myötä ymmärsin ensimmäistä kertaa, mitkä kaikki dynamiikat minuun vaikuttavat, Veitola kuvailee.

"Toivon, että lapseni luottaisi elämään"

Veitola kokee ottaneensa vastuun omasta elämästään  valinnoistaan menemällä terapiaan. Nuorena hän suhtautui asioihin ilman sen kummempia pohdiskeluja.

– Terapiaan sitoutuminen tarkoitti minulle vastuunottoa omasta elämästäni, Veitola kuvaa.

– Aiemmin toimin miettimättä, mitkä asiat saivat minut tuntemaan pahaa oloa ja voimattomuutta tai vaikka hakeutumaan ihmissuhteisiin, joissa toinen osapuoli on masentunut ja vastuuton. Tai kuinka paljon oma lähipiiri vaikuttaa siihen, miltä minusta tuntuu tehdä työtäni, Veitola jatkaa.

Veitola vakuuttaa terapiassa aloitetun matkan jatkuvan edelleen hänen kerran opittuaan tarkastelemaan asioita ja purkamaan vyyhtiä. Terapiassa käyminen on antanut tukea myös oman lapsen kasvattamisprosessiin. Lapselleen Veitola haluaa opettaa ennen kaikkea avoimuutta ja myötätuntoa.

– Toivon, että lapseni luottaisi elämään ja ajattelisi muista ensisijaisesti hyvää. Olisi hienoa, että hän uskaltaisi ihmisenä olla juuri sellainen, kuin hänestä oikeasti tuntuu eikä hän ryhtyisi toteuttamaan jonkun toisen ideaalia, Veitola sanoo.

Yökylässä Maria Veitola MTV3-kanavalla alkaen 24.1.2019

Lue myös:

    Uusimmat