Maria Guzenina Timo T.A. Mikkosen säätyttönä

Maria Guzenina-Richardson singahti julkisuuteen Timo T.A. Mikkosen uutismakasiiniohjelman kauniina säätyttönä.

Maria Guzenina-Richardsonin elämäntarina on kuin satu, missä on onnellinen loppu. Riitaisan alkoholistiperheen tytär nousee television puolipäiväisestä säätytöstä peruspalveluministeriksi. Harva ylioppilas pääsee niin pitkälle.

Maria Guzenina-Richardson on tehnyt ankarasti työtä unelmiensa saavuttamiseksi, mikään ei ole tullut ilmaiseksi. Hänen vanhempansa erosivat tytön ollessa 12-vuotias, ja oikeastaan siitä alkaen Maria on elättänyt itse itsensä. Kovat kokemukset kasvattivat hänet selviytyjäksi.

Luoja antoi Marialle lahjaksi myös kauniin ulkoisen olemuksen ja sen siivittämänä hän sai mallintöistä taskurahaa.

Kohtalo puuttui peliin, kun Maria haki noin 17-vuotiaana televisioon puolipäiväiseksi säätytöksi. Hän singahti rytinällä koko kansan tietoisuuteen.

Missä ammatissa olisikaan Maria ilman Timo T.A. Mikkonen Today Oy:n Tänään, tässä ja nyt -tv-ohjelmaa?

Hakijoita säätytöksi oli paljon, mutta onnetar, tässä tapauksessa Timo T.A:n entinen puoliso Tuire Mikkonen antoi Marialle mahdollisuuden.

– Hoidin yrityksessämme kaiken taustatyön, joten haastattelin ehdokkaat. Hakijoita oli paljon. Maria oli hyvin kaunis, silloin vielä nimeltään Maria Stieren, saksalaissyntyisen isän mukaan, äitihän oli venäläinen maahanmuuttaja. Maria katsoi minua haastattelun aikana koko ajan silmiin otsatukkansa alta, muistaa Tuire Mikkonen.

Mikkosten tytär morsiusneitona

Tuire Mikkonen naurahtaa sanoessaan, että Marian vastaus oli lyhyt ja ytimekäs hänen kysyessään, miksi Maria haluaa juuri tv-työhön.

– Kun minä haluan, sanoi Maria. Tämä vastaus vaikutti minuun. Silloinen mieheni olisi halunnut palkata erään toisen tytön, mutta minä halusin ehdottomasti Marian säätytöksi. Sanoin Timo T.A:lle että tässä tytössä on voimaa ja sisäistä paloa alalle. Näin Maria valittiin meille toiseksi puolipäiväiseksi säätytöksi ja myöhemmin toimittajaksi, mutta sillä ehdolla, että hän käy koulunsa loppuun saakka.

Mikkosten Suomen ensimmäistä television uutismakasiiniohjelmaa esitettiin vuosina 1987–1989.

Tuire Mikkonen seuraa yhä Marian uraa ylpeydellä.

– Maria on erittäin älykäs, empaattinen ja tiedonhaluinen. Hän ei tee yhtään päätöstä ennen kuin asioista on faktatietoa. Myös myöhemmin olemme olleet yhteydessä aina silloin tällöin.

Kun Maria solmi ensimmäisen avioliittonsa 15 vuotta vanhemman äveriään tulokuninkaan John Lindellin kanssa vain 18-vuotiaana vuonna 1989, niin Mikkosten perhe oli häävieraana.

– Tyttäremme Terhi oli Marian morsiusneitona.

Marian avioliitto päättyi pari vuotta myöhemmin.

(MTV3–KIKKA ISOVIITA)

Lue myös:

    Uusimmat