Marco Bjurström: totuin hiljalleen julkisuuteen

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman juontaja Marco Bjurström viihtyy työssään superhyvin. Kun tanssi ja kokokansan ohjelma on yhdistetty, se tarkoittaa Bjurströmille tuplanautintoa. Miehen mukaan työn hienous on se, että hän saa tehdä ihmisille ohjelmaa, joka tuottaa iloa.

– Työ tuntuu aina hyvältä ja lieveilmiöihin on tottunut vuosien varrella. Se että kaikki tunnistavat, oli hetkittäin ahdistavaakin, mutta se on laantunut.

Vielä 90-luvun loppupuolella tilanne oli toinen. Kiinnostus Bjurströmiä kohtaan lähti Bumtsibumin myötä nousuun, ja juontajaa fanitettiin niin kovasti, että välillä jopa turvamiehille oli tarvetta.

– Hypetys lähti käyntiin vuonna 1997 ja jatkui poskettomana vuosituhannen vaihteeseen. Silloin oli muutamia keikkoja, joissa oli mukana järjestäjien turvamiehet. Yleisössä kaikilla oli niin paljon sanottavaa, etten olisi päässyt ihmismassan läpi ilman turvamiehiä.

Tanssitöissään Bjurström oli tottunut siihen, että homman keskipisteenä oli esiintyvä pop-tähti, jota suojeltiin ja hän oli taustalla. Se, että juontajana työskennellyt Bjurström oli yhtäkkiä itse niin suosittu, tuli miehelle yllätyksenä.

– Se, että itselle tuli pop-tähti-olo, oli häkellyttävää. Hiljalleen ihmiset kuitenkin tottuivat minuun ja itsekin totuin julkisuuteen.

Koko kansan ohjelmat kiinnostavat jatkossakin

Bjurström ei osaa selittää suosionsa syitä, mutta arvelee, että muun muassa show-meininki herätti kansan kiinnostuksen. Etenkin nuorempi väki villiintyi miehestä täysin.

– Puhdas elämä lapselle -konsertissa koko stadion huusi etunimeäni. Olin että hetkinen, mitäs tämä nyt on, Bjurström muistelee.

Bjurströmillä ei kuitenkaan ole mitään valitettavaa liittyen julkisuudessa vietettyihin vuosiin. Vaikka mies ei käytä julkisia kulkuneuvoja pitkien katseiden aiheuttaman ahdistuksen vuoksi, ahdistus ei missään nimessä ole päällimmäinen tunne.

– Kaikki on todella hyvin, ja työni on paljon muutakin kuin juontamista ja julkisuutta. Vietän paljon aikaa tanssisalilla, suuri osa ajastani kuluu myös ohjaamisessa ja valmentamisessa.

Vielä ei ole tiedossa, kauanko Tanssii tähtien kanssa -ohjelma jatkuu. Tulevaisuudessa Bjurström haluaisi tehdä vastaavanlaisia koko kansan ohjelmia. Mikäli miestä ei enää haluttaisi estradille, se ei olisi maailmanloppu.

– Kyllä se ottaisi sydämeen, mutta sitten tekisin muuta.

Lue lisää Marcosta Bumtsibum!- tai Tanssii Tähtien Kanssa -sivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja