ManU-tähti väittää joutuneensa poliisien pahoinpitelemäksi Kreikassa – "Pelkäsin kuolevani"

Manchester Unitedin Harry Maguire on avautunut kokemuksistaan kreikkalaisten poliisien kanssa. Lähes kahden vuoden ehdollisen vankeustuomion saanut Maguire väittää BBC:n haastattelussa joutuneensa hänet kiinni ottaneiden poliisien pahoinpitelemäksi. Joukkueensa kapteeni kiistää jyrkästi syyllistyneensä rikoksiin.

Englantilainen jalkapalloilija Harry Maguire on ollut otsikoissa Mykonoksen saarella Kreikassa sattuneen välikohtauksen vuoksi. Poliisi otti Kreikassa lomailleen Maguiren kiinni viime viikon torstaina ja kreikkalainen tuomioistuin katsoi tiistaina Maguiren syyllistyneen törkeään pahoinpitelyyn, lahjonnan yritykseen ja virkamiehen väkivaltaiseen vastustamiseen.

Hänet tuomittiin 21 kuukauden ja kymmenen päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Maguire on valittanut tuomiosta ylempään oikeusasteeseen.

Englantiin palannut Maguire on nyt kertonut oman versionsa tapahtumista BBC:n haastattelussa. Maguire kiistää syyllistyneensä rikoksiin. Hän kertoo siviiliasuisten poliisien pysäyttäneen häntä ja hänen seuruettaan kuljettaneen minibussin Mykonoksella ja repineen pelaajan ulos kadulle.

"Olin niin paniikissa"

Tilannetta edelsi välikohtaus, jossa Maguiren seurue joutui sanaharkkaan toisen ryhmän kanssa. Maguire on sanonut yhden seurueensa naisjäsenen joutuneen huumatuksi. Maguiren mukaan tilanteessa ei kuitenkaan tapeltu eikä lyöty ketään.

Maguiren seurue poistui lopulta paikalta minubussilla, kunnes heidän majapaikkansa läheisyydessä kahdeksan siviiliasuista miestä saartoi ajoneuvon. Minibussiin tulleet miehet heittivät Maguiren ja hänen seurueensa kadulle. Maguiren mukaan miehet piirittivät hänet ja hänen ystävänsä ja kuvitteli joutuvansa kidnappauksen uhriksi.

– Menimme polvillemme, nostimme kätemme ylös. Sitten he alkoivat lyömään meitä. He laittoivat käsiraudat toiseen käteeni, löivät minua jalkoihini ja sanoivat, että urani on ohi, ei enää jalkapalloa, et pelaa enää, Maguire sanoo.

– Ajattelin, että he eivät voi olla poliiseja. Minulla ei ollut mitään käsitystä siitä, keitä he olivat. 

Maguire kertoo yrittäneensä paeta tilanteesta ja väittää tuomion virkavallan vastustamisesta tulleen kyseisestä tilanteesta. Hän ei kertomansa mukaan lyönyt tilanteessa ketään. Itse Maguire ei loukannut itseään pahasti.

– He löivät minua useita kertoja jalkoihin, mutta se ei kuitenkaan ollut ensimmäisenä mielessäni. Olin niin paniikissa. Peloissani. Pelkäsin kuolevani.

Poliisiasemalla Maguire laitettiin putkaan, jossa oli myös muita ihmisiä, jotka rauhoittelivat englantilaista. Maguire kertoo olleensa helpottunut, koska tajusi olevansa todella tekemisissä virkavallan kanssa.

Maguiren on kerrottu kyselleen poliisilta, tietävätkö nämä, kuka hän on ja tarjonneen poliiseille rahaa. Tämän hän kiistää haastattelussa täysin.

Seura tukee kapteeniaan

Maguire valittiin kuluvalla viikolla Englannin maajoukkueeseen Kansojen liigan otteluihin. Tuomion julkistamisen jälkeen hänen nimensä kuitenkin poistettiin joukkueen nimilistalta.

Maguiren seura Manchester United puolestaan on seissyt kapteeninsa rinnalla. Seuran mukaan Maguire voi jatkaa pelaamistaan joukkuessa ja joukkueen kapteenina toimimista.

Seuran tiedotteessa todetaan Maguiren kiistäneen syytteet ja valittaneen oikeuden päätöksestä. Seuran mukaan Maguiren puolustukselle jäi minimaalisesti aikaa valmistautua oikeuden istuntoon, kun syyttäjä ilmoitti syytteistä oikeudenkäyntiä edeltävänä iltana. Puolustuksen pyyntöön käsittelyn lykkäämiseksi ei suostuttu.

Maguire sanoo omantuntonsa olevan puhdas. Hän ei koe tarvetta pyytää anteeksi keneltäkään.

– Anteeksi pyydetään, jos on tehnyt jotain väärää.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja