Mainos

Mansikkasadosta povataan keskinkertaista

Mansikkasadon arvioidaan jäävän tänä vuonna keskinkertaiseksi eli noin 11-13 miljoonaan kiloon.

Mansikan pääsatokausi alkaa Suonenjoella ensi viikonvaihteessa. Kesän mansikka on laadultaan hyvää, mutta sadon arvioidaan jäävän määrältään keskinkertaiseksi eli noin puoleentoista miljoonaan kiloon. Koko maassa mansikkaa saataneen 11-13 miljoonaa kiloa.

Suonenjoen seudun marjanviljelijäin yhdistyksen toiminnanjohtajan Ilkka Voutilaisen mukaan viime talvi oli mansikoille vaikea. Kasvua haittasivat muun muassa tammikuun ja maaliskuun lauhat jaksot, jotka vaurioittivat erityisesti herkkiä lajikkeita.

- Talvivauriot rassasivat esimerkiksi Darselect-, Florence- ja Honeoye-lajikkeita, mutta pääsatolajike Polka on kestänyt melko hyvin. Pääsatokausi kestää kolmisen viikkoa. Hintojen kehitystä en lähde vielä arvaamaan, Voutilainen kertoo.

Suonenjoen seutu on maan suurin mansikanviljelyskeskittymä. Marjaa viljellään siellä noin 650 hehtaarin alueella. Marjanpoimijoita tarvitaan kesäisin 3000-4000, joista noin viidesosa on jo tullut tiloille. Työntekijöitä saapuu Suonenjoelle muun muassa Venäjän Karjalasta, Baltian maista ja Ukrainasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.