Mainos

Mandelson: Argentiinan ja Uruguayn syytä sopia Botnia-kiista

Euroopan unionin kappakomissaarin mielestä Botnia on Argentiinan ja Uruguayn välisessä sellutehdaskiistassa vain viaton uhri.

EU:n kauppakomissaari Peter Mandelsontukee vahvasti Metsä-Botnian sellutehtaan rakentamista Uruguayihin. Mandelson pitää outona sitä, että naapurimaa Argentina vastustaa hanketta rajansa takana.

Ympäristökysymyksiin vetoaminen on Mandelsonin mielestä tämän hankkeen kohdalla populisimia.

Helsingissä vieraileva Mandelson totesi, että Botnia on kiistassa vain viaton uhri. Mandelsonin mukaan Metsä-Botnia on toiminut tehtaasta nostetussa kiistassa "parhaalla mahdollisella tavalla, sekä läpinäkyvästi että hienotunteisesti".

Argentiinan ja Uruguayn hallituksilla on tehdashankkeesta Mandelsonin mukaan kaikki tarvittavat tiedot poliittisen kiistan purkamiseksi. Jos tietoja ei arvioida objektiivisesti, on hänen mukaansa vaikea nähdä, miten kiista voitaisiin ratkaista.

Mandelson sanoo pyrkivänsä osaltaan auttaamaan, jotta Argentiina oivaltaa hankkeen hyödyn myös sille itselleen.

- Hanke olisi arvokas viesti eurooppalaisille ja muille tahoille, että Uruguay ja Argentiina ovat hyviä investointikohteita.Argentiina hyötyisi tällaisen viestin lähettämisestä. Vastaavasti Argentiina häviää, jos se jatkaa hankkeen vastustamista ja boikotoimista, Mandelson sanoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.