Manchesterin derbyssä mätettiin häikäiseviä maaleja – City-tähti nousi sankariksi, Erling Haalandilta hämmentävä moka

Manchester City voitti Manchester Unitedin sunnuntai-illan paikallistaistossa maalein 3–1.

Vierasjoukkue ManU sai otteluun unelma-alun, kun Marcus Rashford iski pallon vauhdikkaan vastahyökkäyksen päätteeksi ilmiömäisellä laukauksella yläriman kautta maaliin.

Tämän jälkeen City myllytti ja United puolusti. Erling Haalandilla oli erinomainen paikka iskeä City tasoihin juuri ennen taukoa, mutta norjalaistähti nosti pallon lähietäisyydeltä tyhjästä maalista yli.

Toisella jaksolla Cityn suureksi sankariksi nousi oma kasvatti Phil Foden, joka laukoi ensin upealla laukauksella isännät tasoihin ja vei myöhemmin Cityn 2–1-johtoon.

Avausjaksolla epäonnistunut Haalandkin sai vielä onnistumisen maalin muodossa, kun hän sijoitti pallon vasempaan alakulmaan lisäajan ensimmäisellä minuutilla.

Voiton myötä City nousi pisteen päähän Valioliigaa johtavasta Liverpoolista. Kärkijoukkueet kohtaavat toisensa ensi viikon sunnuntaina.

Manchester United on Valioliigassa kuudentena.