Villarrealin maalivahti tykitti ratkaisumaalin – Eurooppa-liigan finaali ratkesi eeppisellä tavalla!

Espanjalainen Villarreal on voittanut jalkapallon Eurooppa-liigan kukistettuaan Puolan Gdanskissa pelatussa loppuottelussa Manchester Unitedin. Ratkaisua haettiin jatko-ottelusta ja lopulta rangaistuspotkukilpailusta, ja Villarreal juhli voittoa lukemin 2–1.

1–1-lukemin päättynyttä varsinaista peliaikaa seurasi 2x15 minuutin jatko-ottelu. Villarreal loi jatkoilla enemmän tilanteita, mutta kun ratkaisua ei syntynyt, edettiin rangaistuspotkukilpailuun.

Rankkarit suosivat ennakolta Villarrealia, sillä Manchester Unitedin maalivahti David de Gea ei ollut onnistunut pysäyttämään yhtään rankkaria otteluissa viiteen vuoteen.

Kumpikin joukkue painoi kymmenessä ensimmäisessä parissa pilkut häkkiin, kunnes 11:nnessä laukomaan astuivat maalivahdit. Villarrealin Geronimo Rulli tykitti pallon maaliin, kun taas Manchester Unitedin David de Gean alakulmayritys jäi vaisuksi ja Rulli torjui sen.

Katso rangaistuspotkukilpailun eeppinen ratkaisu ylälaidan videolta!

Villarreal voitti Eurooppa-liigan ensimmäistä kertaa historiassaan. Seuraa valmentavalle Unai Emerylle Eurooppa-liigan voitto oli sen sijaan tuttua kauraa, kun hän juhli kilpailun voittoa jo neljättä kertaa urallaan. Eurooppa-liigan espanjalainen ennätysmies oli voittanut kilpailun aiemmin Sevillan peräsimessä kolmesti vuosina 2014–16, ja hän oli nyt viidettä kertaa valmentajana Eurooppa-liigan loppuottelussa.

Villarreal oli aiemmin varmistanut paikan Konferenssiliigaan, mutta se pääsee Eurooppa-liigan voitolla sen sijaan ensi kaudeksi korkea-arvoisimpaan eurokilpailuun Mestarien liigaan. Valioliigassa toiseksi sijoittunut Manchester United oli sinetöinyt Mestarien liiga -paikan ennestään.

Varsinaisella peliajalla maali per joukkue

Varsinaisella peliajalla Eurooppa-liigan finaalissa Villarrealin ainokaisen teki Gerard Moreno, joka niittasi espanjalaiset avausjaksolla johtoon kurotettuaan Dani Parejon keskitykseen vapaapotkusta.

Lue myös:

    Uusimmat