Maltaita maksavat kolarit aiheuttavat päänvaivaa, Ferrari-pomolta yllättävä sääntöehdotus – "Sitä on pohdittava"

Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binottolla on erityinen ehdotus kuljettajien keskinäisistä kolareista syntyneiden kustannuksien suhteen.

Käynnissä olevalla F1-kaudella on nähty jo useita isoja kolareita, jotka ovat luoneet suuria lovia eri tallien lompakkoihin. Yksi kärsijöistä on Red Bull, joka on ottanut kauden aikana rajusti osumaa.

Esimerkiksi Iso-Britannian osakilpailussa nähtyMax Verstappenin ja Lewis Hamiltonin raju kolari maksoi Red Bullille yli miljoona euroa. Unkarissa Valtteri Bottas kolaroi Verstappenin ja Sergio Perezin kanssa, mikä verotti entistä enemmän itävaltalaistallin pankkisaldoa.

Asiasta hankalan tekee F1:ssä vallitseva kulukatto, joka luo haasteita monille talleille, jotka joutuvat käyttämään rajoitettua budjettiaan autonsa korjaamiseen. Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto myöntää, että aiheesta on keskusteltava mahdollisimman pian.

– Minusta meidän on keskusteltava tästä lähitulevaisuudessa muiden tallipäälliköiden, FIA:n ja F1:n kanssa. Jos et ole syyllinen (kolariin), vastaavilla kulukattoon osuvilla kolauksilla on seurauksensa, Binotto toteaa F1:n verkkosivuilla.

Binottolla on myös oma idea asian korjaamiseksi. Jos kolarissa on yksi selkeä aiheuttaja, kuuluisi kyseisen kuljettajan tallin hoitaa korjauksista aiheutuvat kustannukset toiselle tallille.

– Jos kuljettaja on syypää kolariin, kyseisen kuljettajan tallin pitäisi maksaa toiselle tallille vähintään korjauksesta aiheutuvat kustannukset. Se saisi kuljettajista vastuullisempia, Binotto ehdottaa.

Lue myös:

    Uusimmat