Malmö-kannattajat sabotoivat Ruotsin Cupin finaalia – Djurgården mestariksi

Jalkapallon Ruotsin Cupin finaali Djurgårdenin ja Malmön FF:n välillä pelattiin torstaina Tukholman TELE2-areenalla. Paikalle oli saapunut yli 25 000 katsojaa.

Pääkuvan videolla Tulosruudun jalkapallo-uutiset viime viikonlopulta.

Djurgården päihitti Malmön Ruotsin Cupin finaalissa lukemin 3–0. Tukholmalaisten ensimmäisestä maalista 17. minuutilla vastasi Jacob Une-Larsson. Toisella puoliajalla Malmö ei päässyt tasoittamaan peliä, päinvastoin Djurgården rokotti vielä kahdella maalilla lisää. Keskikentällä pelaava Kerim Mrabti iski pallon 47. peliminuutilla Malmön maalivahdin Johan Dahlinin taakse ja Jonatan Ring sinetöi 3–0 loppulukemat yhdeksän minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Tunteikkaan finaalin lopussa nähtiin ikäviä hetkiä, kun Malmön kannattajat alkoivat 3–0 tappioasemassa heittämään käsisoihtuja kentälle. Ottelu keskeyttettiin hetkeksi, mutta peliä jatkettiin noin kymmenen minuutin odottelun jälkeen.

Mestaruus on Djurgårdenille ensimmäinen kolmeentoista vuoteen. Ruotsin pääsarjassa Allsvenskanissa joukkue on sijalla 10, kun taas paikallisvastustajat Hammarby ja AIK ovat sarjan kärkisijoilla.

Suomen Cupin finaali pelataan tulevana lauantaina Helsingissä Telia 5G-areenalla. Klo 15.00 alkavassa finaalissa HJK kohtaa Turun FC Interin.