Mainos

Kaksi vuotta sitten kadonneen mysteerikoneen etsintä loppuu kesällä

Tänään tulee kuluneeksi kaksi vuotta siitä, kun Malesian pääkaupungista Kuala Lumpurista Pekingiin matkalla ollut matkustajakone katosi.

Malaysia Airlinesin lennolla MH370 oli 227 matkustajaa ja 12 miehistön jäsentä. Suurin osa heistä oli malesialaisia tai kiinalaisia.

Edelleenkään ei tiedetä, mitä koneelle tapahtui. Onnettomuustutkijat uskovat, että kone lähti tuntemattomasta syystä suunnitellulta reitiltään ja lensi eteläiselle Intian valtamerelle, missä se syöksyi mereen.

Syyksi koneen katoamiseen on epäilty muun muassa teknistä vikaa, terrorismia tai lentäjän mielenhäiriötä. Vaikka onnettomuutta tutkii laaja, kansainvälinen asiantuntijaryhmä, mitään todisteita teorioiden tueksi ei ole löydetty.

Tutkijat antavat tänään vuosittaisen raporttinsa tutkimusten kulusta, mutta sen ei odoteta sisältävän mitään merkittäviä lisätietoja.

Uutta löydöstä tutkitaan

Ainoa merkki koneesta sen katoamisen jälkeen on viime heinäkuussa Intian valtameressä sijaitsevalta Reunionin saarelta löydetty siivenkappale.

Viime viikolla myös Mosambikin rannikolta löydettiin kappale, jonka epäillään olevan peräisin kadonneesta koneesta. Uuden löydöksen tutkinta on kesken.

Jos koneen hylkyä ja mustia laatikoita ei löydetä, katoamisen syy jää todennäköisesti mysteeriksi. Australian johtamat merietsinnät on määrä saattaa päätökseen kesällä, ellei mitään merkittävää löydy.

Australian liikenneministeri Darren Chester kertoi, että 120 000 neliökilometrin etsintäalueesta on nyt tutkittu noin 90 000 neliökilometriä. Hän vakuutti, että viranomaiset ovat edelleen toiveikkaita koneen löytymisestä.

– Koneen löytyminen antaisi vastauksia maailmalle, mutta ennen kaikkea kadonneiden perheille. En usko, että pystymme täysin ymmärtämään, kuinka vaikeita viime vuodet ovat heille olleet, Chester sanoi.

Etsintöjen loppulaskuksi on arvioitu noin 130 miljoonaa dollaria (noin 118 miljoonaa euroa).


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.