Makwan Amirkhani sai tarpeekseen leikkimisestä – "Koko sali hiljeni"

Raketin lailla UFC:ssä noussut suomalainen vapaaottelija Makwan Amirkhani on muuttanut harjoitteluaan entistä ammattimaisemmaksi.

Amirkhani pamautti tammikuussa pommin tyrmäämällä UFC-debyytissään brittiläisen Andy Oglen kahdeksassa sekunnissa.

Kesäkuussa hän paketoi meksikolaisen Macio Fullenin puolessatoista minuutissa.

Amirkhanista on lyhyessä ajassa tullut tunnettu paitsi Suomessa, myös maailmalla. Yhtä nopeasti on muuttunut Amirkhanin suhtautuminen harjoitteluun.

– Omistautuminen on muuttunut sellaiseksi, että kun joku pelleilee treeneissä, en katso sitä hyvällä, Amirkhani sanoo MTV Sportille ja kertoo erään kaksikon pilailleen hänen kustannuksellaan harjoitussalilla Ruotsissa.

– Seisoin ja katsoin valmentajaa. Samalla toinen jätkistä meni kontilleen taakseni, toinen työnsi minua ja kaaduin. Jätkät olivat molemmat minua vanhempia ja kun nousin ylös, sanoin että "Jätkät, kuinka vanhoja te olette?" Silloin kun vittu treenataan, niin ei pelleillä. Koko sali oli hiljaa.

150 prosentin muutos

Painitaustainen Amirkhani muokkaa itsestään kokonaisvaltaista vapaaottelijaa. Hän on treenannut vuodenvaihteesta lähtien Ruotsissa parin kuukauden jaksoissa.

– Olen vahvistanut painia entisestään ja tehnyt myös itsestäni monipuolisemman, entistä vaarallisemman ja räjähtävämmän. Olen treenannut sitä, että pääni kestää kovempiakin paikkoja, Amirkhani kertoo ja sanoo harjoittelun muuttuneen "150 prosenttia" aikaisemmasta.

– Ensimmäinen matsi, jonka otin UFC:ssä, oli ensimmäinen jolloin treenasin oikeasti vapaaottelumatsiin. Tämä toinen oli ensimmäinen, johon treenasin ammattimaisesti. Nyt tästä on tullut ammatti ja treenaan sen mukaisesti: kaiken minkä teen, täytyy olla oikein.

Kiilto silmissä

Asenteen muuttumisesta kertoo harjoituskaveri Niklas Bäckströmin tekemä havainto Amirkhanista.

– Bäckström palasi salille oltuaan sivussa lähes kaksi kuukautta. Heti ensimmäisen sparripäivän jälkeen hän kysyi, olenko vihainen jostakin, Amirkhani muistelee.

– Sanoin, että en. Hän sanoi, että minun silmissäni näkyi sellainen kiilto, aivan kuin haluaisin satuttaa häntä. Pyysin anteeksi ja sanoin, että minulla on ollut kauhea treeniputki päällä ja se on tehnyt minusta sellaisen. Jokaisen salilla viettämäni sekunnin käytän tosissani ja hymy on jäänyt kyllä pois treeneistä.

Lue myös:

    Uusimmat