Maksoiko tämä virhe Mick Schumacherille F1-tallipaikan? Tallipäällikkö näreissään: "Turhauttavaa"

Haasin Mick Schumacherin perjantain ulosajo saattaa maksaa hänelle pahimmillaan jopa ensi kauden tallipaikan.

Mick Schumarcher teki ison virheen Suzukan kisaviikonlopun ensimmäisissä harjoituksissa. Hän ajoi ulos ja joutui jättämään toiset harjoitukset väliin, koska autoa jouduttiin korjaamaan isolla kädellä.

Schumacherilla ei ole vielä tallipaikkaa ensi vuodeksi, ja virhe harjoituksissa ei missään tapauksessa käänny hänen edukseen, kun ensi vuoden ajopaikkoja puntaroidaan Haas-tallissa. Schumacherin ulosajo tapahtui sitä paitsi jo, kun harjoitusaika oli päättynyt, eli onnettomusstilanteessa ei olisi tarvinnut ajaa niin kovaa.

Haasin tallipäällikkö Günther Steiner ei ollut mielissään Schumacherin kolarista.

– Tämä oli pettymys, koska menimme radalle vain tekemään starttiharjoituksen, jotta saamme tietoja sunnuntain kisaa varten, Steiner totesi Crash.netin mukaan.

Schumacher ei pystynyt ajamaan enää perjantaina, koska autoa ei ehditty saada kuntoon toiseen harjoitussessioon.

– Auto vaurioitui melko pahasti. Koko etuosa on rikki, mutta meidän on vaihdettava myös koko alusta, koska emme ole varmoja, onko siinä halkeama vai ei. Alustan kanssa ei voi ottaa mitään riskejä, Steiner kertoi.

Schumacherin autoon vaihdetaan huomiseksi alustan lisäksi koko auton etupää. Saksalaisen ajokkiin on pitänyt vaihtaa alusta tällä kaudella jo kahdeseti aikaisemmin. Ei ole vielä selvää onko alustassa tuoreen kolarin jäljeltä vaurioita, mutta vaihto on tehtävä joka tapauksessa turvallisuuden takia.

– Meidän pitää läpivalaista alusta, jotta näemme onko se halki vai ei. Tämä on turhauttavaa, Steiner manasi.

Mick Schumacherin tilalle Haasin rattiin on ensi kaudeksi huhuiltu toista saksalaista Nico Hülkenbergiä.

Videon Schumacherin ulosajosta voi katsoa tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat