F1-kuskin rajulla kolarilla voi olla karu seuraus – "Pahin juttu, mitä voi olla"

F1-talli Williams saattaa joutua tekemään kovan ratkaisun Alex Albonin kolarin jälkiseurauksena.

Albon ajoi rajusti seinään Australian F1-viikonlopun ensimmäisissä harjoituksissa. Thaimaalaiskuskin auton runko vaurioitui niin pahoin, ettei sitä välttämättä saada enää ajokuntoon viikonlopun aikana.

Albon ei loukkaantunut kolarissa, mutta toisissa harjoituksissa häntä ei korjaustöiden vuoksi nähty. Williams ei tuonut Australiaan lainkaan vararunkoa, joten jos vaurioita ei saada korjatuksi, joutuu Williams ajamaan loppuviikonlopun vain yhdellä autolla.

– Se oli melko iso kolari. Moottori on vaurioitunut, vaihdelaatikko on haljennut kahtia ja runko on vaurioitunut, Williams-pomo James Vowleskertoo Autosportille.

– Se on pahin juttu, mitä voi olla. Meillä ei ole kolmatta runkoa täällä, joten kyse on nyt siitä, saammeko tämän korjattua.

Vaikka Albonin Williamsia ei saataisikaan kuntoon, saatetaan hänet silti hyvinkin nähdä radalla vielä tämän viikonlopun aikana. Williams nimittäin saattaa istuttaa Albonin ainoaan ehjään autoon maksimoidakseen mahdollisuudet pistepottiin.

Viime kaudella Albon päihitti tallikaverinsa selvästi keräämällä 27 pistettä, kun Logan Sargeant sai vain yhden MM-pisteen. Tällä kaudella Williams ei ole vielä avannut pistetiliään.

– Yksi piste täällä voi tehdä eron kuudennen ja mahdollisen kymmenennen MM-sijan välillä. Niin yksinkertaista se on, Vowles toteaa viitaten valmistajien MM-taulukkoon.

Lue myös:

    Uusimmat