Maksatko henkivakuutuksestasi liikaa? Hinnoissa huimat erot

Henkivakuutusten hinnat vaihtelevat suuresti vakuutusyhtiöittäin. Valitsemalla edullisen henkivakuutuksen voit pitkällä aikavälillä säästää tuhansia euroja.

Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINEn tekemä vertailu osoittaa, että henkivakuutusten hinnoissa on merkittäviä eroja. Henkivakuutusmaksuissa voi säästää kymmenessä vuodessa yli 2000 euroa.

Hintavertailun mukaan edullisimman ja tyyreimmän vakuutuksen hintaero vuositasolla on 107–150 euroa vakuutuksenottajan iästä riippuen. Kymmenen ensimmäisen vuoden vakuutusmaksuissa hintaeroa kertyy jopa yli 2000 euroa.

Tilastot osoittavat, että suomalaiset huolehtivat omaisuuden vakuuttamisesta, mutta vakuuttavat itsensä heikommin. Noin 86 prosentilla on kotivakuutus ja 56 prosentilla vapaaehtoinen autovakuutus. Henkivakuutuksen on hankkinut 41 prosenttia suomalaisista. Tyypillisesti henkivakuutuksen korvaussumma jää 25 000–50 000 euroon, mikä on pieni summa esimerkiksi asuntolainan tyypillisiin määriin verrattuna.

Viimeisen kahden vuoden aikana otetut asuntolainat ovat olleet keskimäärin 120 500 euroa (kevään 2013 tilanne). Suomalaisista noin joka kolmannella on asuntolainaa. Korkein asuntovelallisten osuus on 35-44 -vuotiaiden keskuudessa, 58 prosenttia.

FINEn tekemän vertailun edullisin henkivakuutus on Ifin ja Kalevan yhteistyöjärjestöjen ja -ammattiliittojen jäsenille myytävä Ryhmäsampo Primus -niminen vakuutus.Vertailussa oli mukana henkivakuutuksia seitsemästä yhtiöstä.

Vertailun edullisin vakuutus 30-vuotiaalle maksoi vuodessa 83 euroa ja kallein 190 euroa. Näissä molemmissa vakuutuksissa vakuutussumma oli 80 000 euroa.

40-vuotiaalle henkivakuutuksen edullisin hinta oli vuodessa116 euroa, kun taas kallein vakuutus maksoi 40-vuotiaalle 266 euroa vuodessa. Näissäkin vakuutuksissa vakuutussumma oli 80 000 euroa.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja