Mäkihypyn maajoukkue nimetty – "Potentiaalia koko porukassa"

Mäkihypyn miesten maajoukkueeseen kaudelle 2020-2021 on nimetty kuusi urheilijaa: Andreas Alamommo, Antti Aalto, Arttu Pohjola, Eetu Nousiainen, Jarkko Määttä ja Niko Kytösaho.

Hiihtoliitto tiedotti valinnoista perjantaina. 

– Potentiaalia on koko porukassa olemassa. A-maajoukkueelle luodaan parhaat mahdolliset olosuhteet harjoitella ja valmistautua uuteen kauteen. Mikäli näemme lupaavia ja hyviä suorituksia, niin ovat ovet auki toki muillekin, uusi päävalmentaja Janne Väätäinen toteaa.

Miesten maajoukkueen toiminta tulee keskittymään Kuopioon. Leirejä harjoittelukaudelle on suunnitteilla ainakin Lahteen, Rukalle ja Vuokattiin.

– On selvää, etteivät kaikki urheilijat voi muuttaa täyspäiväisesti Kuopioon. He harjoittelevat myös omalla paikkakunnallaan laadukkaasti ja aina on järjestettävissä mahdollisuus tulla Kuopioon harjoittelemaan. Käyn myös päävalmentajana seuraamassa muilla paikkakunnilla, miten asiat sujuvat ja edistyvät, kertoo Väätäinen.

Mäkihypyn kansainvälinen kilpailuohjelma on vielä auki ja koronatilanteella on vaikutuksensa myös joukkueen toimintaan.

– Paljon on vielä auki koronatilanteen takia, mutta nyt keskitytään työntekoon. Kartoitetaan asioita ja varmasti lähdetään tekemään lajitaidon ja teknisen osaamisen kautta töitä. Kun maailmantilanne normalisoituu ja on aika kilpailla, niin päästään mittamaamaan tasoa ja näkemään kehityksen kaarta kansainvälisten kisojen kautta, Väätäinen summaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja