Makeisvero sai namutukulta karkkikupin nurin: "Persu’s Makeis Sekoomus"

Tällä viikolla on nähty paljon uutisia verotuksen muutoksista. Yksi puheenaiheista on niin sanottu makeisvero, joka nostaisi makeiset muita elintarvikkeita korkeampaan veroluokkaan.

Urjalan Makeistukun hallituksen esitys verouudistuksesta löi ällikällä. Kommenttina ehdotukselle se julkaisi sivuillaan myyntiin uuden tuotteen nimeltään Persu’s Makeis Sekoomus. Nimestä voi tulkita kahden päähallituspuolueen, perussuomalaisten ja kokoomuksen nimet.

– Nyt jos koskaan on oiva tilaisuus lopullisesti tapattaa henkihieveriin ajettu kotimainen makeisteollisuus, nuo satatonnisissa marinoituneet kapitalistisiat. Saattohoidetaan loppuun se business, mikä aikaisemmilta on jäänyt tekemättä, tuotteen kuvauksessa kirjoitetaan.

– Tuhotaan yhdessä, ettei kelleen enää tulisi orpo-olo. Ja on hei niin pehmeetä ettei tarvi purra kovaa, kuvaus jatkuu.

UrjalanMakeistukku2

Makeistukun sivuilla julkaistussa tuotekuvauksessa annetaan kovasanaista palautetta makeisverosuunnitelmille.

"Tuli täysin puskista"

Urjalan makeistukun kaupallinen johtaja Timo Tuominen vahvistaa MTV Uutisille, että tuotteessa on kyse poliittisesta kannanotosta makeisveroon.

– Täytyi vähän mieltä osoittaa, hän kommentoi.

– Se (makeisvero) iskee meihin ihan helvetin kovaa ja tuli täysin puskista, hän jatkaa.

Tuominen kertoo, että yritys on harkinnut isojen investointien tekoa. Yrityksen yllättänyt ilmoitus makeisverosta koettiin ennakoimattomaksi.

Tuominen kertoo myös ihmettelevänsä makeisveron perusteluja. Kun veroa perustellaan terveyden edistämisellä, vaikuttaa sen ulkopuolelle tällä tietoa jäävän monenlaiset muut herkut, kuten keksit tai jäätelöt.

– Sitä perustellaan terveydellä, mutta oikeasti kerätään rahaa valtion kassaan. Vähän ontuvia selityksiä, Tuominen pohtii.

Tuominen: Viesti koko puoluekentälle

Vaikka nyt julkaistun tuotepaketin nimessä korostuvat perussuomalaiset ja kokoomus, korostaa Tuominen viestin olevan koko puoluekentälle hallituksesta oppositioon. 

Hän katsoo, että kaikki puolueet ovat olleet kilpaa tuomassa jonkinlaista sokeriveroa, ja sille tuntuu löytyvän niissä kannatusta.

– Olisi saattanut tulla Marinoitu sekoitus, edellisellä kaudella tapahtunut, Tuominen toteaa karkkipaketista.

Asiantuntijat pitävät arvonlisäverokannan nostoa perusteltuna 2:09

Hallitus aikoo nostaa arvonlisäverokantaa yleisesti. Asiantuntijat pitävät arvonlisäverokannan nostoa perusteltuna.

Lue myös:

    Uusimmat